LIVE

Κορωνοϊός

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να απολαύσουμε μαζί υπέροχο Μεσογειακό Brunch!

XRWMA__57_

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

14ο τεύχος
Μεσογειακό Brunch

Οι γεύσεις και τα αρώµατα της Μεσογείου ντύνουν την ώρα του brunch και πηγαίνουν σε άλλη διάσταση το καλοκαίρι µας. Είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής. Φτιαγμένο με τις γνωστές, κλασικές παρασκευές στις οποίες επιχειρούμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση. Φρούτα και λαχανικά της εποχής, ολόφρεσκα μυρωδικά, συνταγές εμπνευσμένες από μεσογειακές χώρες και τεχνικές οι οποίες μπορούν να νοστιμίσουν ακόμα περισσότερο τις μέρες μας. Όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα!- συνθέτουν το πιο νόστιμο brunch που δοκιμάσατε ποτέ.

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να απολαύσουμε μαζί υπέροχο Μεσογειακό Brunch!


Είναι κάτι παραπάνω από σνακ (δίχως αμφιβολία), κάτι λιγότερο από μεσημεριανό, αλλά κάτι περισσότερο από πρωινό. Αγαπάει τα αβγά, τις ζύμες, το τυρί και το μέλι. Τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα, τα λαχανικά και… συχνά-πυκνά κάποιες χαρακτηριστικές παρασκευές όπως τα pancakes, τις πίτες, τις ομελέτες και τις τάρτες. Αγαπάει, όμως και τα γλυκά. Τα κέικ, τις γλυκές τάρτες, το γιαούρτι και τις κρέμες. Ε, τώρα κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε τα όλα αυτά στην πιο νόστιμη, σπιτική εκδοχή τους.
Ο απώτερος στόχος του; Να μας φέρει κοντά!


Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

10 ερωτήσεις για το αβγό βρίσκουν τις απαντήσεις τους
Ένα μοναδικό υλικό με το οποίο μπορούμε -πραγματικά- να κάνουμε θαύματα στην κουζίνα μας. Μαζί τους ετοιμάζουμε:
Αβγά Florentine, Ομελέτα σουφλέ, Στραπατσάδα, Αβγά με ψητές γλυκοπατάτες, Γεμιστά αβγά με αβοκάντο και κόλιανδρο.
akis_florentine

Όταν το brunch συνάντησε τη μεσογειακή κουζίνα
Οι γεύσεις και τα αρώματα της Μεσογείου ντύνουν κάποιες από τις πιο αγαπημένες συνταγές -σήμα κατατεθέν ενός καλοστημένου brunch- και πηγαίνουν σε άλλη διάσταση το καλοκαίρι μας. Μαθαίνουμε τον τρόπο!
akis_brunch

Ώρα για Brunch
Μοναδικές συνταγές µε μεσογειακό άρωμα και γεύση οι οποίες µας γεμίζουν µε δύναμη και… όρεξη για το υπόλοιπο της ημέρας.
Φριτάτα με μανιτάρια, πατάτες και κατσικίσιο τυρί, Ισπανική τορτίγια, Pancakes γλυκοπατάτας με φέτα και ντοματίνια, Shakshuka με σπιτικές πίτες, Μεσογειακά eggs benedict
akis_fritata
42-43

Ετοιμάζουμε τα πιο νόστιμα pancakes
Αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του... ολοκληρωμένου brunch. Έφτασε η στιγμή να ανακαλύψουμε τα μυστικά που θα μας οδηγήσουν στα πιο απολαυστικά pancakes, αλλά και να γνωρίσουμε κάποιες πιο light εκδοχές τους.
akis_pancakes

90-91

Γεια στα χέρια σας
Γευστικές, τραγάνες, αφράτες… γεμισμένες µε κάθε λογής υλικά, οι ζύμες αυτές µπορούν να μεταμορφωθούν τόσο σε ένα απολαυστικό σνακ όσο και σε ένα χορταστικό γεύμα! Πάμε να μαγειρέψουμε:

Galette με φέτα και ντοματίνια, Τάρτα με ντοματίνια και σπανάκι, Πεϊνιρλί με κιμά, Μεσογειακή πίτα με ντομάτα και μυρωδικά, Χορτόπιτα με πλιγούρι και φέτα.

akis_tomatinia

68-69
34-35


Η πιο γλυκιά στιγμή της ημέρας
Αγαπημένες συνταγές µε ενδιαφέρουσες παραλλαγές κάνουν ακόμα πιο νόστιμες τις µέρες µας. Ποιες είναι αυτές;
Μους γιαουρτιού με καραμελωμένα αμύγδαλα, Gâteau Basque, Pancakes churros με σάλτσα καραμέλας, Κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι, Ρυζόγαλο με φρούτα.
82-83


Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.


Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης