Ξάνθη: Νέα καταγγελία για το Γυμνάσιο - Κορίτσια καταγγέλλουν συμμαθητή τους για παρενόχληση

Ξάνθη: Νέα καταγγελία για το Γυμνάσιο - Κορίτσια καταγγέλλουν συμμαθητή τους για παρενόχληση

Τι λέει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο protothema.gr

gimnasio_proaulio_art
Θέση για όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στην γυμνασιακή κοινότητα της Ξάνθης παίρνει ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Ιωαννίδης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr και αναφέρθηκε όχι σε ένα αλλά σε δυο περιστατικά, τα οποία καλείται να διαχειριστεί το γυμνάσιο της πόλης, οι μαθητές του οποίου σήμερα είναι σε αποχή από τα μαθήματα.

Για το πρώτο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην αυλή όταν μαθητής φέρεται να παρενόχλησε δυο μαθήτριες εκείνος τιμωρήθηκε χθες, ενώ εκ νέου συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών, προκειμένου να εξετάσει το θέμα που προκλήθηκε με τη μαθήτρια που κατηγορεί συμμαθητή της, πως την έκλεισε με την βία μέσα στην σχολική τάξη.

«Το θέμα το διερευνούμε ακόμα, ώστε να καταλάβουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Τα θέματα που έχουν προκύψει είναι δύο και σε αυτά εμπλέκονται μια ομάδα αγοριών και μια κοριτσιών. Το ένα περιστατικό και στο οποίο ο μαθητής τιμωρήθηκε χθες, έχει να κάνει με ένα σκηνικό το οποίο διαδραματίστηκε σε σχολική αυλή. Ένα αγοράκι φαίνεται να “παρενοχλούσε” κάποιες μέρες δυο μαθήτριες. Αυτό είχε σαν επακόλουθο να διαμαρτυρηθούν τα παιδιά και ο μαθητής αυτός να τιμωρηθεί. Δυστυχώς στο όλο θέμα έχουν εμπλακεί και οι γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ο κάθε ένας τα παιδιά του. Αυτό κάνει ακόμα περισσότερο κακό στα παιδιά και δεν πρέπει», λέει ο κ. Ιωαννίδης. 

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ιωαννίδη το θέμα έχει πάρει και διαδικτυακές διαστάσεις καθώς οι μαθήτριες μέσω instagram χαρακτήρισαν ακόμα και βιαστή τον συγκεκριμένο μαθητή«Το θέμα είναι πως η μαμά του παιδιού που έκανε την παρενόχληση θέλει να κάνει μήνυση και να φτάσει μέχρι και τον εισαγγελέα διότι, όπως πληροφορήθηκα τα κοριτσάκια αυτά έγραψαν κάτι στο Instagram, χαρακτηρίζοντας μέχρι και βιαστή το αγοράκι αυτό. Η διευθύντρια ξέρω ότι αυτή την ώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει τους γονείς των εμπλεκόμενων, ώστε να σταματήσει το θέμα εδώ, διότι μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφονται υπερβολικά πράγματα».

Αυτή την ώρα συνεδριάζει ο σύλλογος του σχολείου ξανά για τον μαθητή που έκλεισε στην τάξη την μαθήτρια: «Το γεγονός που θέλει μαθητή να κλείνει μαθήτρια μέσα στην τάξη δεν έχει σχέση με το προηγούμενο είναι κάτι καινούργιο. Αυτό συνέβη την ώρα που συνεδρίαζε ο σύλλογος το καθηγητών για την πρώτη υπόθεση. Όπως έμαθα εκείνη την ώρα μια μαθήτρια από την ομάδα των οκτώ κοριτσιών πήγε να πάρει την τσάντα και να φύγει. Εκεί ένα άλλο αγόρι προσπάθησε να την εγκλωβίσει. Δεν την έκλεισε μέσα στην τάξη γιατί η διευθύντρια μου είπε πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε, ενώ μέσα στην τάξη υπήρχαν κι άλλα τρία άτομα. Τώρα ο γονέας του κοριτσιού θέλει να κάνει μήνυση στον γονέα του αγοριού. Δεν ξέρω αν ήταν προκλητικά ντυμένο, αλλά είναι δυνατόν κορίτσι γυμνασίου να έχει πάει έτσι στο σχολείο του, δεν νομίζω. Η διευθύντρια ξέρει τι έχει συμβεί, εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε πιστά το πρωτόκολλο ώστε να μην πληγωθούν τα παιδιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την κοινότητα του σχολείου τα ζήματα έχουν λυθεί και υποστηρίζεται πως έχουν μεγαλοποιηθεί. «Όσοι μαθητές έγραψαν διάφορα στο Ιnstagram παραδέχτηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη. Ποτέ η διεύθυνση του σχολείου δεν μίλησε για προκλητικό ντύσιμο υπάρχουν μάρτυρες οι καθηγητές, οι γονείς και τα μαθητικά συμβούλια το παραδέχονται όλοι. Απλά κάποιοι θεώρησαν να γράψουν ψευδή σχόλια στο διαδίκτυο. Όλοι οι γονείς των παιδιών γνωρίζουν την πραγματικότητα και δεν θέλουν καμία συνέχεια στο θέμα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι εμβολιασμοί υψώνουν «τείχος» και απέναντι στις μεταλλάξεις - Πόσες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Καρολάιν, ούτε όχημα διαφυγής

Συνεδριάζει η επιτροπή για απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική και δεξιώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης