Θάνος Τάτσης: Ο ξαφνικός θάνατος και το σημαντικό έργο στον Δήμο Αθηναίων

Θάνος Τάτσης: Ο ξαφνικός θάνατος και το σημαντικό έργο στον Δήμο Αθηναίων

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως «έσβησε» τόσο γρήγορα, μα κυρίως τόσο άδικα - Ποιος ήταν ο Θάνος Τάτσης - Τι δήλωσε στο protothema.gr άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος

13592558_1018711471570082_6517211434500925790_n
Έφυγε νέος, τελείως απροσδόκητα και αναπάντεχα. Ο Θάνος Τάτσης ήταν ένας άνθρωπος που είχε μόνο φίλους. Η καρδιά του τον πρόδωσε τα ξημερώματα, βυθίζοντας στο πένθος φίλους και συγγενείς. Ακόμη και τους ανθρώπους που του είχαν πει μία απλή «καλημέρα» πριν καιρό αλλά θυμούνται εκείνη τη στιγμή μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους και πλήθος πολιτικών προσώπων.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως «έσβησε» τόσο γρήγορα, μα κυρίως τόσο άδικα. Πριν από λίγες ώρες ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας ταξίδεψε στη «γειτονιά των αγγέλων». Ευγενής, ηθικός, ευθύς και δοτικός. Τέσσερα επίθετα με τα οποία τον χαρακτηρίζουν όλοι όσοι ζούσαν κοντά του για αρκετά χρόνια. «Τώρα που τελειώνουμε με τον κορωνοϊό είναι ευκαιρία να βρεθούμε», φέρεται να είχε πει σε στενά του πρόσωπα, λέγοντάς τους πως θα έκανε  το εμβόλιο «για να έρθουμε κοντά» και πως «θα ξεπεράσουμε την πανδημία». Ο 47χρονος άνδρας πρωτοστάτησε για χρόνια στην Αθήνα, εκπροσωπώντας με τον πιο καθαρό τρόπο «το άλλο πρόσωπο της Δημοτικής Αστυνομίας» αλλά και όλων των συναδέλφων του.

Ποιος ήταν ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο Θάνος Τάτσης ήταν παντρεμένος με την αγαπημένη του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε λίγους μήνες περίμεναν το πρώτο τους παιδί, το οποίο δυστυχώς δεν θα γνωρίσει τον πατέρα του. Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, με τα συγγενικά τους πρόσωπα να προσπαθούν να την στηρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τα κοινά όνειρα που είχαν ήταν πολλά.

Είχε καταγωγή από το Ιωάννινα αλλά γρήγορα η Αθήνα τον κέρδισε. Σπούδασε Νομική ενώ έκανε το μεταπτυχιακό του στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Μιλούσε Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Το 2004 ξεκίνησε να δουλεύει στον Δήμο Αθηναίων και τη Δημοτική Αστυνομία. Οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με «ακεραιότητα και αξιοπρέπεια». Άλλωστε, ήταν πάντοτε δίπλα τους για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους. Ο 47χρονος εκλιπών υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο να εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, αναφέρει: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο συνάδελφος Θάνος Τάτσης , Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ του ΣΕΔΑ. Η ξαφνική απώλεια του, μόλις στα 47 του χρόνια είναι ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Κρίμα, πολύ κρίμα».

Το 2005 ξεκίνησε η συνδικαλιστική του δράση, όταν εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ και στη θέση του γενικού γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων. Το 2011 διετέλεσε και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας. Από το 2018 έως και σήμερα ήταν Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας. Πριν το 2013 είχε εκλεγεί και στο Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του αγωνίστηκε για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, που είχε καταργηθεί το 2013..

«Το άλλο πρόσωπο της Δημοτικής Αστυνομίας»

Κλείσιμο
Ο Θάνος Τάτσης ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που έδιναν τα πάντα για τους γύρω του. Και φυσικά έδινε όλο του τον εαυτό καθημερινά στη δουλειά του. Στις 8 Απριλίου ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook, μία συγκινητική πράξη συναδέλφων του οι οποίοι έσωσαν ηλικιωμένη από φωτιά μαζί με Πυροσβέστες. «Σήμερα Πέμπτη γύρω στις 9 στην περιοχή της Κυψέλης στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας ξέσπασε φωτιά. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο δικυκλιστές της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών παραρτήματος Κυψέλης και η Πυροσβεστική υπηρεσία και ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και έσωσαν ηλικιωμένη, κατάκοιτη γυναίκα από την πυρκαγιά, παρέχοντάς της κάθε δυνατή βοήθεια. Πολλά μπράβο στα στελέχη της Δημοτικής αστυνομίας για την βοήθεια στον συνάνθρωπό μας», ήταν η ανάρτησή του στο facebook.

Αντίστοιχα στις 30 Μαρτίου ανήρτησε το εξής: «Σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών στην πλατεία Συντάγματος βρήκαν ανήλικο παιδί ηλικίας 13 ετών με καταγωγή από το Αφγανιστάν σε κατάσταση πανικού. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προσπάθησαν να το ηρεμήσουν ...το έβαλαν να κάτσει στο κάθισμα του περιπολικού...του αγόρασαν σοκολάτα και νερό... ενώ παράλληλα προέβησαν σε αναζήτηση επί της πλατείας πολίτη αλλοδαπής που να γνωρίζει την γλώσσα του πράγμα που έγινε... διαβεβαιώνοντας το παιδί ότι θα βρεθούν οι γονείς του. Παράλληλα ενημερώθηκε μέσω του κέντρου επιχειρήσεων της υπηρεσίας το χαμόγελο του παιδιού στη γραμμή 1056 και η αστυνομία. Κατά την ώρα αναμονής άφιξης των αρμόδιων υπηρεσιών δημοτικοί αστυνομικοί αναζητούσαν στοιχεία πέριξ της πλατείας προκειμένου να τα παραδώσουν στις αρχές. Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο ΑΤ Συντάγματος όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ανηλίκων και του νοσοκομείου Παίδων προκειμένου να μεταφερθεί στη συνέχεια το παιδί για εξετάσεις. Λίγο πριν την αναχώρηση του ενημερώθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας του ΑΤ ότι βρέθηκαν οι γονείς του που διαμένουν στην πλατεία Βικτωρίας και θα έρθουν να παραλάβουν το παιδί τους. Οι γονείς ενημέρωσαν ότι το παιδί είχε βγει βόλτα με ένα φίλο του και κατά την διάρκεια της άγνωστοι τους κυνήγησαν με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο Σύνταγμα χάνοντας τον προσανατολισμό του. Οι γονείς αφού παρέλαβαν το παιδί τους ευχαρίστησαν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς για την βοήθεια τους».

Αυτά ήταν μόνο δύο από τα πολλά παραδείγματα του έργου της Δημοτικής Αστυνομίας στην πρωτεύουσα, το οποίο εξήρε με κάθε ευκαιρία, καθώς ήταν πολύ περήφανος για τα όσα πετύχαιναν- σε καθημερινή βάση- οι συνάδελφοί του.

Η «δαγκάνα» του Δήμου Αθηναίων που έπιασε δουλειά

Το 2016 πρωτοστάτησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Αθηναίων. Ήταν από τους ανθρώπους που εφήρμοσαν το μέτρο των τροχοσφιγκτήρων, δηλαδή της τοποθέτησης μεταλλικής «δαγκάνας» στον τροχό αυτοκινήτου. Στόχος του τότε μαζί με τους συναδέλφους του: οποιοδήποτε όχημα πάνω σε πλατεία, πεζόδρομο ή σε ράμπα που διευκολύνει άτομα με κινητικά προβλήματα ή με καροτσάκι. Τα πρόστιμα τότε ήταν «τσουχτερά».

«Δραστηριοποιήθηκε ένα ειδικό συνεργείο της Δημοτικής Αστυνομίας, που τοποθετεί τον σφιγκτήρα στον μπροστινό αριστερό τροχό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί το αυτοκίνητο. Την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου ακινητοποιήσαμε τρία αυτοκίνητα στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Κοτζιά», είχε πει σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνη την περίοδο ο Θάνος Τάτσης, ο οποίος τότε προσέφερε τις υπηρεσίες του ως προϊστάμενος επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας. «Πρόκειται για πρωτοποριακό μέτρο, το οποίο δεν αποσκοπεί σε σαφάρι προστίμων, αλλά στην αποτροπή της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Η εμπειρία είχε δείξει πως η κλήση από μόνη της δεν αρκούσε. Η ακινητοποίηση δυσκολεύει τον οδηγό και πρέπει πλέον να προσέχει», ήταν τα λόγια του.

Τι λένε οι φίλοι και πολιτικά πρόσωπα

Άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον, μιλώντας στο protothema.gr, με ένα προσωπικό και συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετάει τον αγαπημένο του Θάνο, ο οποίος πάλευε για τα πάντα μέχρι τέλους. «Ένας σπουδαίος άνθρωπος, φίλος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Ήταν ένας άνθρωπος με αρχές και αξίες που πάλευε πάντα μέχρι τέλους και με κάθε προσωπικό κόστος για αυτό που πίστευε και αυτό που ήταν το σωστό για το κοινό καλό», είπε και συνέχισε: «Έφυγε νωρίς και απροσδόκητα. Μεγάλη απώλεια. Θα τον θυμόμαστε για πάντα με αγάπη. Καλό παράδεισο». Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και δηλώνουν συντετριμμένοι για την απώλεια

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε τη θλίψη του με το ακόλουθο μήνυμα στο Facebook: «Ένας νέος άνθρωπος, ο Θάνος Τάτσης, Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας, έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, προδομένος από την καρδιά του. Ακούραστος, αφοσιωμένος στη δουλειά του και, πάνω απ´ όλα, πάντα χαμογελαστός. Η οικογένεια του δήμου Αθηναίων πενθεί. Να είναι δυνατοί οι άνθρωποί σου για να αντέξουν τον πόνο της απώλειάς σου. Αντίο Αρχηγέ».


«Η ξαφνική απώλεια ενός νέου συνάνθρωπου μας, φίλου, συνεργάτη και εξαιρετικού στελέχους της Αυτοδιοίκησης, του Θάνου Τάτση, διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας, μας γεμίζει θλίψη και αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος και υποδειγματικός επαγγελματίας. Διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την συνεργασία μου μαζί του. Τον αποχαιρετώ με ειλικρινή οδύνη και εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και συνέχισε: «Ο Θάνος Τάτσης αποτέλεσε ένα στέλεχος του Δήμου Αθηναίων το οποίο με την εργατικότητα τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του τίμησε το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Καλό του Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του».

«Πριν από λίγες ημέρες μιλούσαμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Λέγαμε να βρεθούμε τώρα που τα πράγματα είναι καλύτερα. Έφυγες νωρίς αδερφέ. Θα μας λείψεις πολύ. Καλό ταξίδι Θάνο…», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Θάνου Τάτση, Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τον οποίο αποχαιρετά με οδύνη εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ξαφνική απώλεια αυτού του νέου ανθρώπου και εξαιρετικού μέλους της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ μας γεμίζει θλίψη. Στο πρόσωπό του, εκτός από έναν πολύτιμο συνεργάτη και υποδειγματικό επαγγελματία, βλέπαμε έναν καλό φίλο, που με αυταπάρνηση από την πρώτη ημέρα συνέβαλε στην ανάπτυξη του έργου της Εταιρείας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του». Την Τετάρτη στις 11 η ώρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατησιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης