Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα μετά την αποκάλυψη του «protothema.gr» για το όργιο αυθαιρεσίας

Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα μετά την αποκάλυψη του «protothema.gr» για το όργιο αυθαιρεσίας

Το «πάρτι» της παραβατικότητας έχει πάρει πλέον τον δρόμο της εισαγγελίας

FB_IMG_1611332016089
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών έχει μπει το όργιο οικοδομικών αυθαιρεσιών στη Μύκονο, με τις παράνομες δραστηριότητες να εντείνονται στην περίοδο του lockdown. Τα «μαύρα» μπετά έπεφταν το ένα μετά το άλλο, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσιζαν να χτίσουν χωρίς να λογαριάζουν τους κανονισμούς του υπουργείου Περιβάλλοντος, επιδιώκοντας απλώς τη δημιουργία πολυτελών καταλυμάτων για τους τουρίστες που διατίθενται να πληρώσουν αδρά για τη διαμονή τους στο νησί των Ανέμων.

Το «πάρτι» της παραβατικότητας έχει πάρει πλέον τον δρόμο της εισαγγελίας. Στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου, όπου παρουσιάζονται οι σχετικές καταγγελίες, γίνεται ειδική αναφορά στο ρεπορτάζ της 24ης Ιανουαρίου του protothema.gr, με τίτλο Μύκονος - «Πανδημία» αυθαιρεσιών: Με άδειες μικρής κλίμακας φτιάχνουν βίλες-«τέρατα», όπου αποκαλύφθηκε η δράση ιδιοκτητών αυθαίρετων οικοδομών.
eggrafoo

Όπως είχε δηλώσει στο protothema.gr, πολιτικός μηχανικός που δραστηριοποιείται σε Μύκονο, Πάρο και Σύρο, αρκετές παρανομίες πραγματοποιούνται με άδειες μικρής κλίμακας. Οι άδειες μικρής κλίμακας βγαίνουν με ευθύνη των πολιτικών μηχανικών με προϋπολογισμό έως 25.000 ευρώ και με προϋποθέσεις για επισκευές, διαρρυθμίσεις, μικρές διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο και περιτοίχιση. Με αυτές τις άδειες λοιπόν καταλήγουν να σηκώνουν «τέρατα» αδιαφορώντας και για τις συνέπειες, αν και στη Μύκονο όλοι ξέρουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν και προκαλούν σε μας τους κοινούς θνητούς έκπληξη, είναι μιλημένα πριν καν πέσει το πρώτο τούβλο.

Ύστερα από την αποκάλυψη για τις απανωτές αυθαιρεσίες, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αναφέρονται στο επίμαχο ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι οι παράνομες εργασίες εντοπίστηκαν από την Πολεοδομία Σύρου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.

«Το κόλπο με τις άδειες μικρής κλίμακας»

Τα παράνομα μπετά έπεφταν αργά το βράδυ με τους εργάτες να δουλεύουν κάνοντας χρήση των φακών τους ενώ το ξημέρωμα το απαραίτητο δίχτυ παραλλαγής κάλυπτε τα υπό κατασκευή ακίνητα για να μην διακρίνονται οι εργασίες.

Οι γνωστοί-άγνωστοι του νησιού έχτιζαν δίχως αύριο και αυτό ήταν εμφανές με μια βόλτα στο νησί.

Κλείσιμο
Η οικοδομή δούλευε «non stop» 24ώρες το 24ωρο σαν καλοκουρδισμένο εργοστάσιο με εργάτες-ρομπότ στη δούλεψη του.

Ένας από τους πιο παλιούς και γνωστούς Μυκονιάτες είχε σχολιάσει στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, κάτω από μια φωτογραφία τα εξής: «Καλημέρα από Μύκονο. Αριστερά όπως βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο Άγιος Σώστης, δεξιά τα μαρμαρονήσια. Στην κορφή ο Άι Λιας ο Βορνιστής. Σιγά, σιγά θα κτίσουν μέχρι πάνω εκεί, σιγά μην τους σταματήσουν οι ζώνες οι καφέ».

Άλλος χρήστης των κοινωνικών δικτύων έγραψε κάτω από τη σχετική ανάρτηση: «Εδώ χτίζουν στον περιφερειακό μπροστά στα μάτια όλων».

«Η Μύκονος είναι άλλο κράτος. Εδώ παίρνουν άδεια οικοδομής για 200 τ.μ και χτίζουν 2.000 τ.μ σχολιάζει ξανά ο πρώτος. Το κόλπο με τις άδειες μικρής κλίμακας», απάντησε ο χρήστης που προέβη στην ανάρτηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κουρέματα» ενοικίων: Αποζημιώσεις «δυο ταχυτήτων» σήμερα στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε σταθερό ρυθμό αποσυμπίεσης το ΕΣΥ: Μειώνονται διασωληνωμένοι και εισαγωγές

Τραγωδία στα Χανιά: Τα αναπάντητα ερωτήματα - Τι ερευνούν οι αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης