Μύκονος: 18,5 ευρώ για έναν καφέ, μία σοκολάτα κι ένα μπουκάλι νερό – Δείτε την απόδειξη

Μύκονος: 18,5 ευρώ για έναν καφέ, μία σοκολάτα κι ένα μπουκάλι νερό – Δείτε την απόδειξη

Τιμές προ πανδημίας στο νησί των Ανέμων, πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν – Οι καταστηματάρχες μιλούν για ελεύθερη αγορά και προσδοκούν να βγάλουν τα σπασμένα από το περσινό καλοκαίρι.

mikonos_main2
Κύμα ακρίβειας «χτύπησε» στη Μύκονο, πριν καλά-καλά ανοίξει η τουριστική σεζόν, προκαλώντας αντιδράσεις ντόπιων και εργαζομένων

Αν και το νησί μόλις έχει ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες, μετά από ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι τιμές σε αρκετά προϊόντα, όπως ο καφές, το ποτό ακόμα και το νερό όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά παρέμειναν στα επίπεδα της σεζόν 2019, πριν δηλαδή χτυπήσει τη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού. Οι καταστηματάρχες υπεραμύνονται της απόφαση τους, να κρατήσουν στα ύψη τις τιμές, κάνοντας λόγο για ελεύθερη αγορά, προσδοκώντας να βγάλουν και τα «σπασμένα» της περσινής σεζόν.

Ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από ντόπιους και εργαζόμενους που εκδηλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποστηρίζουν με τη σειρά τους ότι λόγω των ειδικών συνθηκών θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση ή τουλάχιστον να ισχύει διαφορετικός τιμοκατάλογος για τους ίδιους σε σχέση με τους τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας που παρατηρείται στη Μύκονο τέλη Μαΐου είναι η παρακάτω απόδειξη λιανικής από καφέ - εστιατόριο, το οποίο χρεώνει 6,5 ευρώ το καφέ, 8 ευρώ την παγωμένη σοκολάτα και 4 ευρώ το μπουκάλι νερό.

mym2


Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ


Τραγωδία στα Χανιά: «Έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια» για τον θάνατο της 11χρονης



Ο EMA ερευνά τον θάνατο Βελγίδας από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης