Λευκορωσία: Ένας Έλληνας μεταξύ των τριών επιβατών της Ryanair που κατέβηκαν στο Μινσκ - Ο ρόλος των πρακτόρων της KGB

Λευκορωσία: Ένας Έλληνας μεταξύ των τριών επιβατών της Ryanair που κατέβηκαν στο Μινσκ - Ο ρόλος των πρακτόρων της KGB

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ένας εκ των τριών επιβατών της Ryanair που αποβιβάστηκαν με τη θέλησή τους στο Μινσκ είναι Έλληνας - Έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση της Λευκορωσίας και φέρεται να έχει διπλή υπηκοότητα

sfdh_2
Ένας Έλληνας φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Ryanair που κατέβηκαν από την πτήση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου υποχρεώθηκε διά της βίας να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Ουσιαστικά το διεθνές πρακτορείο μοιάζει σαν να τοποθετεί τον συγκεκριμένο επιβάτη στο «κάδρο» των κατασκόπων της KGB που συμμετείχαν στην εκτροπή της πτήσης και την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση της Λευκορωσίας και φέρεται να έχει διπλή υπηκοότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος. Κατά τις ίδιες πηγές, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.

«Πιστεύουμε πως υπήρχαν πράκτορες της KGB οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ο CEO της Ryanair, Michael O’Leary.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να δώσει ηχηρή απάντηση στην «κρατική αεροπειρατεία» με εντολή Λουκασένκο και τήρησε την υπόσχεσή της. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός του εναέριου χώρου της ΕΕ σε αεροπλάνα της Λευκορωσίας. Το Μινσκ επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ο νεαρός ακτιβιστής βρίσκεται στη φυλακή και «ομολογεί» τα εγκλήματά του σε ένα βίντεο που εγείρει ερωτήματα.

Οι αρχές της Λευκορωσίας, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν την ευρωπαϊκή κατακραυγή και τα αντίποινα των Βρυξελλών, για το περιστατικό με το επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, επικαλέστηκαν μέχρι και τη Χαμάς… Η «κρατική αεροπειρατεία» είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους να εκτρέψει αιφνίδια την πορεία του, ώστε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Εκεί, οι αρχές συνέλαβαν έναν επιβαίνοντα αντιφρονούντα, το δημοσιογράφο και ακτιβιστή Ρομάν Προτάσεβις. Αυτός ήταν και ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η επιχείρηση. Παρ’ όλα αυτά, αξιωματούχοι της χώρας, δικαιολόγησαν την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας ότι είχαν δεχθεί απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Ο διοικητής της αεροπορίας της Λευκορωσίας, μάλιστα, επιμένει ότι η απόφαση ελήφθη από το πλήρωμα, μετά από απειλή για βόμβα, και «χωρίς εξωτερική παρέμβαση».  Έδωσαν στη δημοσιότητα και το υποτιθέμενο μήνυμα των τρομοκρατών, σε μία προσπάθεια να εκτονώσουν τις αντιδράσεις.

Δείτε βίντεο: Αεροπειρατεία Ryanair: Οι πράκτορες της KGB και ο ρόλος του Έλληνα που κατέβηκε οικειοθελώς στη Λευκορωσία
Κλείσιμο
Αεροπειρατεία Ryanair: Οι πράκτορες της KGB και ο ρόλος του Έλληνα που κατέβηκε στη Λευκορωσία



Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι απαλλάσσονται φέτος από τις e-αποδείξεις

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί, «πέφτουν» οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - Τι δείχνουν οι αριθμοί

Εκτροπή της πτήσης Ryanair στη Λευκορωσία: Είχε άλλες επιλογές ο πιλότος;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης