Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες της ΕΔΕ για πιέσεις σε δικαστές που κρίνουν υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες της ΕΔΕ για πιέσεις σε δικαστές που κρίνουν υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης με σκοπό να διαπιστώσει τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτων διωκόμενων αδικημάτων σε βάρος δικαστών

dikastes2
Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για άσκηση πιέσεων σε δικαστές που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΔΕ ανέφερε πως «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕ οι ομάδες αυτές «στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας «μαύρες λίστες», καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή «ανοίγει πόλεμο μαζί τους», λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς». Επίσης, όπως σημείωνε η Ένωση «παρεμφερής μέθοδος είναι και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και εκθέτουν το «προσωπικό τους δράμα» με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες».

Με αφορμή αυτές τις σοβαρές καταγγελίες της ΕΔΕ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης με σκοπό να διαπιστώσει τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτων διωκόμενων αδικημάτων σε βάρος δικαστών.



Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιγμα Πολιτισμού: Τι θα αποφασίσουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για συναυλίες, θέατρα και μουσεία

Αναστολές Μαΐου: Ποιοι κλάδοι μένουν εκτός και για ποιους ισχύουν αυστηρά κριτήρια -Δείτε τους νέους ΚΑΔ

Lockdown: Οδηγός άρσης των μέτρων – Οι ημερομηνίες για παραλίες, σχολεία και Πολιτισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης