Παυλάκης: Κίνδυνος για νέο κύμα πανδημίας το καλοκαίρι

Παυλάκης: Κίνδυνος για νέο κύμα πανδημίας το καλοκαίρι

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα κλείσουν ξανά όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει» τόνισε ο γιατρός

MASKES_2
Καμπανάκι για ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εντός καλοκαιριού έκρουσε μιλώντας στο MEGA, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας, οι δραστηριότητες που ανοίγουν μπορούν να κλείσουν.

«Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα κλείσουν ξανά όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου αναζωπυρώθηκε η πανδημία πέρσι το καλοκαίρι.

Για το άνοιγμα της εστίασης, ο γιατρός ανέφερε ότι «ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».



Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων, τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα».

Ως εκ τούτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους» συμπλήρωσε.

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Κλείσιμο
Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης