ECDC: Tα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικία σε Ελλάδα και Ευρώπη - Δείτε πίνακα

ECDC: Tα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικία σε Ελλάδα και Ευρώπη - Δείτε πίνακα

Ο πίνακας του ECDC δείχνει το ποσοστό εμβολιασμών σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ανά την Ευρώπη - Στις πρώτες θέσεις Ουγγαρία και Μάλτα στους εμβολιασμούς των νέων

hfj
Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, η οποία έχει θέσει ως στόχο τη θωράκιση άλλων 2,5 εκατομμυρίων τον Μάιο.

Όπως φαίνεται σε πίνακα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, η χώρας μας καταλαμβάνει ικανοποιητικό ποσοστό, σε σχέση με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όσον αφορά στους εμβολιασμούς των νέων μέχρι 49 ετών.

Ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα από 25 έως 49 ετών φτάνει στο 5,9%, ενώ η πλατφόρμα για τη χορήγηση δόσεων στις συγκεκριμένες ηλικίες άνοιξε πριν από λίγες ημέρες. 

Από 50 έως 59 ετών έχει εμβολιαστεί στη χώρα μας το 11%, από 60-69 το 45,3%, από 70-79 το 63,4%, ενώ χαμηλό, συγκριτικά με άλλες χώρες, είναι το ποσοστό εμβολιασμού στους 80 και άνω, που διαμορφώνεται στο 62,8%.

pinakas


Κλείσιμο
Στις υψηλότερες θέσεις με τους εμβολιασμούς των νέων η Ουγγαρία με 34,4% και η Μάλτα με 25,6%.

Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Κύπρο με 4,1%.

Όσον αφορά στις μεγαλύτερες ηλικίες, στην Ιρλανδία και την Ισπανία οι άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 100%.

Στη Δανία το ποσοστό είναι 99%, στην Ισλανδία 98,9%, σε Σουηδία και Πορτογαλία η ίδια ηλικιακή ομάδα έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 92,2%, στη Φινλανδία σε ποσοστό 90,4%, στην Ιταλία 85%, ενώ στο Βέλγιο οι άνω των 80 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση κατά 86%.

Την επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος εμβολιασμών στην ΕΕ υπογράμμισε, με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Ο εμβολισμός επιταχύνεται σε ολόκληρη την ΕΕ: Μόλις ξεπεράσαμε τους 150 εκατ. εμβολιασμούς. Το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολιασμού» αναφέρει η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο twitter.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε τα εξής:

«Θα έχουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο».

Ειδήσεις σήμερα

Pfizer: Η άλλη πλευρά της πανδημίας - Στα 26 δισ. δολάρια τα κέρδη από τα εμβόλια το 2021

Μεξικό: «Συγγνώμη» μετά από 120 χρόνια από τους Μάγια για τον αφανισμό τους!

Δολοφονία 53χρονου στην Κοζάνη: Κίνητρο οι προσωπικές διαφορές - Ομολόγησε ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης