Νέες συλλήψεις για εμπόριο κροτίδων σε όλη τη χώρα

Νέες συλλήψεις για εμπόριο κροτίδων σε όλη τη χώρα

Συνελήφθη με περισσότερες από 1.000 κροτίδες και σχεδόν 22.000 παιδικά αθύρματα στη Φωκίδα - «Χειροπέδες»  πέρασαν σε διακινητές και σε Δράμα, Ηράκλειο και Άρτα

PicsArt_05-02-02_13_06
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το «σαφάρι» των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και χρήσης κροτίδων εν όψει του Πάσχα. Σε ένα κατάστημα σε περιοχή της Φωκίδας, βρέθηκαν χιλιάδες είδη πυροτεχνίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Άμφισσας – Δελφών ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στο οποίο βρέθηκαν συνολικά 1.102 κροτίδες, 21.900 παιδικά αθύρματα και δυο πυροτεχνήματα τα οποία κατασχέθηκαν. Ο δράστης προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας και από εκεί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Πωλούσε κροτίδες και σφαιρίδια για αεροβόλο

Έρευνα σε ένα κατάστημα σε οικισμό της Δράμας έκαναν το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και πέρασαν χειροπέδες στον προσωρινά υπεύθυνο, καθώς διέθετε προς πώληση 1.075 αθύρματα, 65 ρουκέτες – πυραυλάκια και 600 σφαιρίδια αεροβόλου όπλου. Αμέσως μετά, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας και του νόμου περί όπλων.

Ηράκλειο: Δυο Έλληνες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου τη Μ. Παρασκευή, καθώς κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια τους σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, βρέθηκαν συνολικά 156 κροτίδες διαφόρων μεγεθών, πέντε βεγγαλικά και φυσίγγια πυροβόλου όπλου τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί ειδών πυροτεχνίας κατά περίπτωση.

Άρτα: Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε ένα κατάστημα σε χωριό της Άρτας, βρέθηκαν 33 πυροτεχνήματα και 31 κροτίδες, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Αμφίβολο αν θα συμφιλιωθούν Χάρι και Ουίλιαμ, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα

Ολυμπία Δουκάκη: Μια αυθεντική ελληνική ψυχή που μετέτρεψε τις πληγές της σε νίκες

Καιρός: Πάσχα με 35άρια και αφρικανική σκόνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης