Χανιά: Το γηροκομείο είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πριν από δέκα χρόνια

Χανιά: Το γηροκομείο είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πριν από δέκα χρόνια

Το 2015 η  ιδιοκτήτρια του γηροκομείου είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή - Το 2010 είχαν γίνει καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο

girokomeio_xania
Συνεχίζεται από τις αρχές η έρευνα για το γηροκομείο στα Χανιά καθώς κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένα υπόθεση φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετά «επεισόδια». Σύμφωνα με το flashnews.gr η συγκεκριμένη μονάδα είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πριν από περίπου 10 χρόνια καθώς τότε υπήρχαν καταγγελίες στον νομάρχη Χανίων για συνθήκες που δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Είναι ενδεικτικό ότι κατ' εντολή του τότε νομάρχη είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία στο χώρο. Το αποτέλεσμα των ερευνών είχε οδηγήσει στην απόφαση για κλείσιμο της μονάδας χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να γίνεται αποδεκτό από τη διοίκηση του γηροκομείου. Η μη αποδοχή της απόφασης από τη διοίκηση του γηροκομείου οδήγησε την υπόθεση στο δικαστήριο. Η εκδίκαση έγινε το 2015 οπότε και επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επειδή το γηροκομείο συνέχισε τη λειτουργία του.
1-47
4-14
3-24
2-3083240
Πάντως ότι στο μεσοδιάστημα (μεταξύ 2010-2015) η δομή είχε φροντίσει, τρόπον τινά, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό λειτουργίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σημεία που είχε βρεθεί εκτεθειμένη και είχε οδηγήσει τον νομάρχη στην παραπάνω απόφαση του 2010. Δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο σε ελέγχους που υπήρξαν στη συνέχεια. Σημειώνεται πως το 2015 δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ειλικρινή μεταμέλεια των κατηγορουμένων.

Πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και αφορά τη διενέργεια έρευνας στη συγκεκριμένη δομή για αξιόποινες πράξεις εις βάρος των τροφίμων.


Πηγή: flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης