Λέσβος: ΜΚΟ αντιτίθενται στο κλείσιμο του καταυλισμού στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: ΜΚΟ αντιτίθενται στο κλείσιμο του καταυλισμού στο Καρά Τεπέ

Ήδη, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εκκένωσης του καταυλισμού 

Kara_Tepe10__1_
Με ανακοινώσεις τους, μη κυβερνητικές οργανώσεις αντιδρούν στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, που επίκειται τις επόμενες ημέρες.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» επισημαίνουν ότι μεταξύ των ατόμων που μεταφέρονται από το Καρά Τεπέ στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι είναι παιδιά με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, άτομα με σοβαρές αναπηρίες, άτομα που μεταφέρθηκαν εκεί όταν έκλεισε η δομή του ΠΙΚΠΑ και αιτούντες που μεταφέρθηκαν λόγω των συνθηκών σωματικής ή ψυχικής υγείας μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε κοινή του ανακοίνωση με την Oxfam χαρακτηρίζει «απογοητευτική και ακατανόητη» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει μια εναλλακτική δομή υποδοχής, αντί να τη χρησιμοποιεί στο μέγιστο της χωρητικότητάς της. Οι δύο οργανώσεις ζητούν μεταξύ άλλων από την Ελλάδα να στεγάσει όλους τους αιτούντες άσυλο σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσουν τις μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα.

Τέλος, η οργάνωση «Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο» επισημαίνει ότι ως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η παύση λειτουργίας και των διαμερισμάτων φιλοξενίας στη Λέσβο και τη Χίο και σημειώνει ότι η απόφαση πάρθηκε «εν μέσω πανδημίας και ενώ η Ελλάδα έχει δεχτεί επανειλημμένα επικρίσεις για τις συνθήκες διαβίωσης στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι της Λέσβου, στο οποίο ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρονται φιλοξενούμενοι του Καρά Τεπέ».


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor - Αλέξης Παππάς: Η επιστροφή στην Ελλάδα και ο «χαμός» στο αεροδρόμιο

Κορωνοϊός: 2.597 κρούσματα - 797 διασωληνωμένοι – 86 θάνατοι

Η απονομή του χρυσού στον Πετρούνια και η συγκίνησή του στο βάθρο (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης