Αλλαγές στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Τσουχτερά πρόστιμα, αυστηροί έλεγχοι - Όλες οι νέες αποφάσεις

Αλλαγές στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Τσουχτερά πρόστιμα, αυστηροί έλεγχοι - Όλες οι νέες αποφάσεις

Βεβαιώσεις από την Εργάνη μόνο για τους μισθωτούς - 48 ώρες η μέγιστη διάρκεια των διαπεριφερειακών μετακινήσεων - Πρόστιμα €300 για αναίτια μετακίνηση και €500 για ψευδή δήλωση - Κόβεται η μετακίνηση για συγκομιδή προϊόντων

lyiaw
Δέσμη μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση για να ελέγξει τις μετακινήσεις προς την επαρχία και να βάλει φρένο στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις από σήμερα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Προβλέπονται συγκεκριμένοι περιορισμοί, μαζί με τους αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους από τις αστυνομικές δυνάμεις στους αυτοκινητοδρόμους, παράλληλα με την επιβολή αυστηρών προστίμων σε περίπτωση βεβαίωσης παραβάσεων: €300 είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται για αναίτιες μετακινήσεις και €500 το πρόστιμο σε περίπτωση εντοπισμού ψευδούς δήλωσης προκειμένου να δικαιολογηθεί κάποια αναίτια μετακίνηση.

Πλέον, με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες:

  • Μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια για λόγους υγείας θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από δημόσια δομή υγείας.
  • Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε1 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μετακινούνται στον επίσημο τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφ' άπαξ και δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.
  • Η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία για υπερτοπική μετακίνηση απαλείφεται και δεν θα προβλέπεται για την περίοδο του Πάσχα.
  • Οσοι επιθυμούν υπερτοπική μετακίνηση με αφορμή τον θάνατο και την κηδεία συγγενικού τους προσώπου θα μπορούν να το πράττουν επιδεικνύοντας στους; αστυνομικούς την ληξιαρχική πράξη θανάτου του οικείου τους.
  • Για όλες τις περιπτώσεις -πλην της επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας- ο απολύτως αναγκαίος χρόνος της παραμονής σε άλλη περιφέρεια θα είναι ένα 48ωρο.
  • Μέσω της Εργάνης θα μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις για μετακινήσεις μόνο για τους μισθωτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Τσουχτερά πρόστιμα

Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται εφ' όσον αποδεικνύεται αναίτια μετακίνηση θα είναι €300. Πρόστιμο ύψους €500 θα επιβάλλεται εάν κάποιος πολίτης επιχειρεί να προβεί σε υπερτοπική/ διαπεριφεραική μετακίνηση κάνοντας χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Ωρα 18:00 σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα μέτρα που θα ισχύσουν για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαϊου.
document-_96_-1
document-_96_-2
document-_96_-3
document-_96_-4_2
Κλείσιμο


Δείτε βίντεο: Αλλαγές στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Οι αποφάσεις, οι έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα
Αλλαγές στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Οι αποφάσεις, οι έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα



Ειδήσεις σήμερα: 

Προστασία των ειδικών από fake news και διώξεις υπό τη σκιά της σύγκρουσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή του καιρού: Βροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι το επόμενο τριήμερο

Σχολεία: Τι θα ισχύσει για εξετάσεις, παράταση, self test, voucher
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης