Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: «Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: «Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά»

H ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, στην ανάπτυξη υγιούς πληθυσμού και στη μείωση της κατανάλωσης των πόρων υγείας

emvolio
Με έμφαση στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ως εργαλείο για τον τερματισμό της επιδημίας θα εορτασθεί η εφετινή 16η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού -εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και φέτος την εβδομάδα 26 Απριλίου ως 2 Μαΐου 2021.

H ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, στην ανάπτυξη υγιούς πληθυσμού και στη μείωση της κατανάλωσης των πόρων υγείας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) την περίοδο 2000-2019, στις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, αποφεύχθηκαν 37 εκατομμύρια θάνατοι ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2030 μπορούν να αποφευχθούν 32 εκατομμύρια θάνατοι χάρη στα εμβόλια.

Ωστόσο, για να κατοχυρωθούν τα οφέλη του εμβολιασμού και στο μέλλον, θα πρέπει να διατηρηθεί υψηλή κάλυψη του πληθυσμού με τα γνωστά έως σήμερα εμβόλια. Το ότι το 2020 σημειώθηκε εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα ιλαράς λόγω του εμβολιασμού είναι η απτή απόδειξη για την αξία του εμβολιασμού.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) «Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά» τονίζει τη σημασία τόσο της έγκαιρης και ευρείας εφαρμογής των εμβολιαστικών προγραμμάτων στην εξάλειψη απειλητικών για τη ζωή νοσημάτων (π.χ. διφθερίτιδα, πολιομυελίτιδα) και την αποφυγή ασθενειών που προλαμβάνονται μέσω αυτών όσο και τη σημασία του εμβολιασμού κατά της λοίμωξης covid-19.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την εθνική πολιτική πρόληψης της χώρας η λόγω επιδημίας δραματική μείωση στους εμβολιασμούς ρουτίνας των παιδιών και των εφήβων και ζητεί την άμεση υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού που έχει νομοθετηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

E-shop «φάντασμα»: Πήραν τα λεφτά απ’ τις παραγγελίες και έγιναν …καπνός!

Εμβολιασμοί επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

Εντυπωσιακός ο Πετρούνιας, έκλεισε θέση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης