Τζάνειο: Ο αρχιμάγειρας που κάνει το νοσοκομειακό φαγητό gourmet

Τζάνειο: Ο αρχιμάγειρας που κάνει το νοσοκομειακό φαγητό gourmet

apergis_large
«Αέρα» πεντάστερου ξενοδοχείου έχει φέρει ο αρχιμάγειρας Ιάκωβος Απέργης (φωτογραφία) στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο στον Πειραιά. Οι παρεμβάσεις του, για τις αλλαγές στο νοσοκομειακό μενού, στον εκσυγχρονισμό της κουζίνας και σε σύγχρονα εργαλεία μαγειρικής ταράζουν τα...νερά. Ο Ιάκωβος Απέργης όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι chef είναι μάγειρας, αλλά έχει όρεξη, φαντασία, μεγάλη τρέλα, έρωτα με την δουλειά του και υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στους πονεμένους και τρομαγμένους συνανθρώπους του.

             «Υπάρχουν ημέρες που ετοιμάζουμε φαγητό για 300 ανθρώπους. Δεν θέλω να τρώνε και οι 300 το ίδιο. Προσπαθώ όσο μπορώ μαζί με τους συνεργάτες μου, να προσαρμόζουμε το μενού ανάλογα με την κλινική ή και σε κάποιες περιπτώσεις και ανάλογα με τον ασθενή. Γιατί ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική με κάταγμα να φάει ανάλατη σούπα, την οποία θα φάει και ο ασθενής που θα μπει στο χειρουργείο την επόμενη ημέρα; Μπορεί να φάει τα πάντα. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατό πιο ευχάριστη την νοσηλεία τους και εδώ που τα λέμε, είναι και ο μοναδικός τρόπος» υποστηρίζει ο κ. Απέργης ο οποίος διορίστηκε στο Γ.Ν. Τζάνειο το 2003 και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος των μαγειρείων.«Για να καταφέρω αυτό που θέλω, φαντάζομαι ότι δουλεύω στην κουζίνα του κάθε ασθενή. Ότι βρίσκομαι στο σπίτι του. Γιατί αυτό θέλω: να ξεχνούν που βρίσκονται. Είναι μεγάλη υπόθεση να ξεχάσουν ότι νοσηλεύονται και έστω και για λίγο να πιστέψουν ότι είναι στο σπίτι τους! Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης