Περιοριστικά μέτρα: Πρόστιμα 293.700 ευρώ και 3 συλλήψεις την Παρασκευή

Περιοριστικά μέτρα: Πρόστιμα 293.700 ευρώ και 3 συλλήψεις την Παρασκευή

Συνολικά οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν 80.148 ελέγχους και κατέγραψαν 908 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

5062518
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή, 16.04.2021 συνολικά 80.148 ελέγχους και κατέγραψαν 908 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 293.700 ευρώ πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) συλλήψεις και έγινε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δυο (2) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.734).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη κατοχή βεβαίωσης κυκλοφορίας.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε οικίες.

Παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων.

Παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 600 ευρώ πρόστιμο σε δεκαεπτά (17) παρευρισκόμενους (600 ευρώ x 17) για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης. Επιπλέον, επέβαλε πρόστιμο 600 ευρώ στη διοργανώτρια για μη χρήση μάσκας και παραβίαση υγειονομικών μέτρων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Κλείσιμο
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες (300ευρώx 4), στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ - μπαρ και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για εξυπηρέτηση δεκαεννέα (19) καθήμενων πελατών, καθώς και από 300 ευρώ στον κάθε πελάτη (300 ευρώ x 19), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε δυο (2) ιδιοκτήτες καφενείων - μπαρ και επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε καφετέρια για μη ανάρτηση πινακίδας με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε ιδιοκτήτρια παντοπωλείου για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε πέντε (5) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100 εςυρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια

Η ΕΑΔ επέβαλε έξι (6) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 24.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 8.000 ευρώ σε τρεις (3) επιχειρήσεις (8.000 ευρώ x 3) που λειτουργούσαν εντός Εμπορικού Κέντρου στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, λόγω μη τήρησης της αναστολής λειτουργίας.

Γ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης