Καιρός: Βροχές και στην Αθήνα, ζέστη και σκόνη μέχρι την Κυριακή - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Πάσχα

Καιρός: Βροχές και στην Αθήνα, ζέστη και σκόνη μέχρι την Κυριακή - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του Πάσχα

Αστατος με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, με καλοκαιρία το Πάσχα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - Άνοδος της θερμοκρασίας στη δυτική Ελλάδα έως και 10 βαθμούς Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη

akairos_zesti_eurokinisi
Άστατος θα είναι ο καιρός  κατά διαστήματα σήμερα Παρασκευή, αλλά με πολύ εξασθενημένες βροχοπτώσεις. Και στα Επτάνησα, και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, αλλά και στις Σποράδες και τις κεντρο-βόρειες περιοχές του Αιγαίου θα σημειώνονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα.

Ο καιρός στην Αθήνα  θα είναι συννεφιασμένος με ψιλόβροχο μέσα στην ημέρα, ανά διαστήματα. Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο καιρός το Πάσχα θα είναι αίθριος και θα επικρατεί καλοκαιρία, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα,  προβλέπεται άστατος με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. 

Βίντεο-Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή από τον Γιάννη Καλλιάνο


Αρκετή Αφρικανική σκόνη μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Κλείσιμο
Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, εξαιτίας κυρίως της αφρικανικής σκόνης που θα σημειωθεί κυρίως στα νότια της χώρας μας. Οι νεφώσεις κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές, ενώ από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα καταγραφούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τα προγνωστικά. 

Καιρός-Βίντεο για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, τι καιρό θα έχουμε Μεγάλη Εβδομάδα, Πάσχα - Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη





Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο 17/04 θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά, το διήμερο η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

HeatApr17


Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

DustApr171


Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 20, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

παρασκευη_θερμοκρ


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους θα είναι η έξοδος του Πατραϊκού, τα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η θάλασσα των Κυθήρων και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης.



Ειδήσεις σήμερα: 

Self test στα σχολεία: «Φρένο» στη διασπορά fake news για παιδομαζώματα και δομές Covid

Πρίγκιπας Φίλιππος προς Νταϊάνα: «Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιος που έχει τα λογικά του να σε αφήνει για την Καμίλα»

Δημήτρης Λιγνάδης: Καθηλώνει με τα όσα αποκαλύπτει ο πρώτος μηνυτής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης