Από άστεγος στους δρόμους της Αθήνας, κτηνοτρόφος στην Κοζάνη

Από άστεγος στους δρόμους της Αθήνας, κτηνοτρόφος στην Κοζάνη

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους» τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης

astegos
Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Ανδρέας, 57 ετών, φιλοξενείτο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Χθες έφτασε στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης και είναι έτοιμος να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή του. Κι αυτό, γιατί από σήμερα, θα αρχίσει να εκπαιδεύεται για να εργαστεί στην κτηνοτροφική μονάδα των κ. Ε. Πασχαλίδη- Ν. Κολτσίδα, ιδρυτών της ομάδας Proud Farm, κάνοντας το πρώτο και το σημαντικότερο βήμα για την οριστική έξοδό του από την αστεγία.

Οι «Περήφανοι Κτηνοτρόφοι» (Proud Farm), μια ομάδα νέων παραγωγών από τη Μακεδονία που οραματίζονται και κάνουν πράξη μία νέα εποχή για την αιγοπροβατοτροφία, δημιούργησαν σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) την πρωτοβουλία “Proud Life”, στο πλαίσιο της οποίας προσφέρουν απασχόληση, φιλοξενία και κατάρτιση σε φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, σε κτηνοτροφικές μονάδες Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: «Ο Ανδρέας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ήταν φιλοξενούμενός μας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Στα 57 του, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και από χθες βρίσκεται στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης για να εκπαιδευτεί και να εργαστεί σε κτηνοτροφική μονάδα των νέων ανθρώπων που οραματίζεται μία νέα εποχή για την αιγοπροβατοτροφία. Γιατί το πρόβλημα της αστεγίας δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής φροντίδα και φιλοξενία τους αλλά, κυρίως, το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Η επανένταξή τους στην κοινωνία μας. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων που συνδημιούργησε τους "Περήφανους Αγρότες».

Ο Ανδρέας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ήταν φιλοξενούμενός μας στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων. Στα 57 του, ανοίγει ένα...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Thursday, April 15, 2021


Ειδήσεις σήμερα: 

Financial Times: Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα από τα καλύτερα στην ΕΕ

Ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Πέθανε ο αρχιτέκτονας και ζωγράφος Δημήτρης Ταλαγάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης