Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Κατερίνη: Πατέρας και γιος καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Αστυνομική βία και ξυλοδαρμό καταγγέλλουν πατέρας και γιος έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου στην Κατερίνη

katerini
Επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης. Όλα συνέβησαν περίπου στις 17.30. Φίλαθλοι μαζεύτηκαν εξωτερικά του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου ζήτησαν αποχωρήσουν. Αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα και καταγράφηκαν σε βίντεο να πιάνονται στα χέρια με συγκεντρωμένους. Μάλιστα ένας 58χρονος και ο 28χρονος γιος του φέρονται να επιτέθηκαν και να έβρισαν τους αστυνομικούς. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για εξύβριση, απειλή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Την ίδια ώρα υπάρχουν καταγγελίες για αστυνομική βία.



Τι υποστηρίζει η οικογένεια των δύο συλληφθέντων

«Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός. Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί»
, τόνισε η σύζυγος του 58χρονου.

 «Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν», αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος των καταγγελλόντων.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην γενική κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση. Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο», υποστήριξε ακόμη η σύζυγος του 58χρονου. 

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, ήδη έχουν καταθέσει μήνυση για τα όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.

Τι δήλωσε ο γιος του 58χρονου που συνελήφθη

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του…», τόνισε ο Χρήστος Μυστρίδης που είναι και ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού.  «Ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου», υποστήριξε.

«Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου. 15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κοντέψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας», κατέληξε.


Με πληροφορίες από το thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης