Τραγωδία στη Γαύδο: «Αδύνατο να έζησε πάνω από 2,5 ώρες μετά το τροχαίο η 28χρονη» λέει ο ιατροδικαστής

Τραγωδία στη Γαύδο: «Αδύνατο να έζησε πάνω από 2,5 ώρες μετά το τροχαίο η 28χρονη» λέει ο ιατροδικαστής

Πέρα από τα κατάγματα, η 28χρονη κοπέλα είχε υποστεί και ολική ρήξη πνεύμονα - Πώς δικαιολόγησε ο ιατροδικαστής τις μαρτυρίες κατοίκων για τις «6 με 7 ώρες ζωής» της 28χρονης μετά το ατύχημα -  «Μόνο εγώ φταίω» λέει ο 40χρονος οδηγός -  Την Τετάρτη στην Κέρκυρα το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

gaydos-troxaio-arthro
Νέα δεδομένα αναφορικά με τον χρόνο που μπορεί να επέζησε η 28χρονη Κορίνα μετά την πτώση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε σε γκρεμό, στη Γαύδο, παρουσίασε ο ατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε αντίθεση με τις μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί ρήξη στον έναν πνεύμονά της. Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει κάποιος επακριβώς το χρονικό σημείο.

Ο κύριος Μπελιβάνης, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που σημείωσαν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η άτυχη φοιτήτρια, αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή, όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής" και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, κάτι που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα, εαν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.


«Μόνο εγώ φταίω» λέει ο 40χρονος οδηγός

Κλείσιμο
Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε μετά το τροχαίο, μίλησε στον Alpha ο 40χρονος φίλος της άτυχης Κορίνας, που οδηγούσε το μοιραίο ΙΧ. Ο 40χρονος δηλώνει υπεύθυνος για το τροχαίο στη Γαύδο το οποίο κόστισε τη ζωή της 28χρονης, ενώ κι ο ίδιος νοσηλεύεται τραυματισμένος. «Εγώ και μόνο εγώ φταίω», λέει, καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά με τους δύο τους μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων.

Συνεχίζοντας, μιλάει για την αδικοχαμένη φίλη του, τονίζοντας πώς «ήταν ένας άγγελος» και πως ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά: «Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά».

Επειδή το κινητό δεν είχε σήμα κάτω στο γκρεμό, ο 40χρονος είπε στην Κορίνα πως θα ανέβει στο δρόμο για να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Όντως, πήρε το 166 και σε 10 λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00, αλλά η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», λέει ο 40χρονος.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο η 28χρονη από την Κέρκυρα ήταν φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και μάλιστα στο τελευταίο έτος της.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Κέρκυρα, στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Πληροφορίες από FlashNews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παραγγελία για άμεση προκαταρκτική έρευνα για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Δεκτό από το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αεροπορικές εταιρείες

Νέα καταγγελία στην ενόργανη γυμναστική: «Προπονητής με χτύπησε με τις πατερίτσες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης