Νίκος Βέρτης: Η απόφαση που αναστέλλει την κατάσχεση στο «Όραμα»

Νίκος Βέρτης: Η απόφαση που αναστέλλει την κατάσχεση στο «Όραμα»

Το πρωί του Σαββάτου  έκαναν το γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα - φωτογραφίες από το νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης «Orama The Music Show» με δικαστικούς επιμελητές να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη - Ποιες αποφάσεις «παγώνουν» αποκλειστικά στο protothema.gr

nikos_vertis
Σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής καλλιτέχνης Νίκος Βέρτης, με τον ίδιο να  βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν εκ των στενότερων συνεργατών του μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, που πλέον επικαλείται δικαστική απόφαση, η οποία επιδικάζει ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ.

O λόγος για τον Νίκο Πολατίδη, παιδικό φίλο και στενό συνεργάτη του, που εκτελούσε χρέη λογιστή επί οκτώ ολόκληρα χρόνια και στράφηκε εναντίον του για να διεκδικήσει -όπως υποστηρίζει - δεδουλευμένα που του οφείλονταν.

Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. 8057/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  και στη συνέχεια με την υπ.αριθμ.
441/2021 απόφαση του  Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης η οποία εκδόθηκε μετά από έφεση κατά της αρχικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την οποία απόφαση του Εφετείου ο  καλλιτέχνης  έχει στραφεί  στον Άρειο Πάγο για δικαίωση, ο πρώην συνεργάτης και φίλος από το 1996 του Νίκου Βέρτη, αξιώνει το ποσό των 278.000 ευρώ από την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2009 όπου ξεκίνησε η εργασιακή τους σχέση. Οι ανωτέρω αποφάσεις έχουν δικαιώσει τον Νίκο Πολατίδη, πλην όμως, αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου.   

Το πρωί του Σαββάτου έκαναν το γύρο του διαδικτύου δημοσιεύματα - φωτογραφίες από το νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης «Orama The Music Show» με δικαστικούς επιμελητές να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη πριν εκδοθεί απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Βέρτης είχε ασκήσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  και αναμένονταν έκδοση της απόφασης την Παρασκευή, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 εκδόθηκαν αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όσο και του Αρείου Πάγου, επί αιτήσεως του Νίκου Βέρτη για αναστολή της εκτέλεσης, «παγώνοντας» συγκεκριμένες διατάξεις.

Οι αποφάσεις δικαιώνουν εν μέρει και προσωρινά τον καλλιτέχνη, πλην όμως, ο δικαστικός αγώνας με τον Νίκο Πολατίδη για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο τελευταίος, αναμένεται μακρύς.

Η ανακοίνωση, μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια για τα όσα είχαν προηγηθεί  


Κλείσιμο
«Σήμερα απεφάνθη τελικά η Δικαιοσύνη δίνοντας ένα ηχηρό μάθημα σε αυτούς που δοκίμασαν να διασύρουν το όνομα του Νίκου Βέρτη, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το γεγονός, ότι εκκρεμούσε η απόφαση του Δικαστή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα αυτό, παρότι το γνώριζαν κι επιχειρώντας με πρωτόγνωρα αντιδεοντολογικές, αιφνιδιαστικές και τελικά παράνομες ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης να παρακάμψουν την ετυμηγορία των αρμοδίων Δικαστών.

Απαξιώνοντας έτσι τον ύψιστο ρόλο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα επανήλθε και ο Άρειος Πάγος δικαιώνοντας τον Νίκο Βέρτη και κάνοντας δεκτό το αίτημά του για απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης, μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούσας αιτήσεως του.

Αποδείχθηκε εν ολίγοις, ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει και ότι μόνο με τέτοιας ποιότητας και ήθους ενέργειες, θα μπορούσαν να πετύχουν αυτό που χρόνια τώρα προσπαθούν, δηλαδή να σπιλώσουν το όνομά του και να ακυρώσουν μια έντιμη και απόλυτα διαυγή πορεία ζωής!!!

Αποδείχθηκε περίτρανα εν ολίγοις για ακόμη μια φορά το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες και οχι με κραυγές και ψιθύρους σε άλλους χώρους».

Τι υποστηρίζει ο αντίδικος

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του αντιδίκου νομίμως προέβη σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη το Σάββατο 10 Απριλίου του 2021, αφού είχε λάβει ειδική άδεια για την ενέργεια αυτή. 

Σύμφωνα με την απόφαση  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και επί του αιτήματος για χορήγηση προσωρινής διαταγής για αναστολή της εκτέλεσης, που κατέθεσε ο Νίκος Βέρτης και η οποία εκδόθηκε την Δευτέρα 12 Απριλίου του 2021, ο αιτών πρέπει να καταβάλλει χρηματικό ποσό που ορίζεται στην ανωτέρω απόφαση, προκειμένου να ανασταλεί  η εκτέλεση. Πλέον, τίθεται όμως το ερώτημα τι γίνεται με την ισχύ της συγκεκριμένης προσωρινής διαταγής, αφού ο Νίκος Πολατίδης έχει ήδη προβεί από το Σάββατο σε κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη. Αναμένεται η συζήτηση της αιτήσεως αναστολής για την εξέλιξη της υπόθεσης. 



Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας αστυνομικού από έμπορο ναρκωτικών

Γερμανία: Παράταση του lockdown για τρεις εβδομάδες συμφώνησαν τα κρατίδια

Ισόβια στον σωφρονιστικό υπάλληλο που σκότωσε τον κουνιάδο του μέσα στο σπίτι του στα Μέγαρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης