Αυστρία: Η ΕΕ δεν δέχεται εκβιασμούς από την Τουρκία

Αυστρία: Η ΕΕ δεν δέχεται εκβιασμούς από την Τουρκία

 Ο καγκελάριος της Αυστρίας  ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας

Screenshot_2021-04-11_at_10_22_48_PM
Στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία στο προσφυγικό ζήτημα δεν υπάρχει «εναλλακτική», θεωρεί ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, «ακόμη και εάν αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως επισήμανε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Κατά την άποψή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζει ότι εδώ αυτός έχει μία «θέση-κλειδί» και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες «επανειλημμένα ως κεφάλαιο» για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.

Επομένως, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, κανείς χρειάζεται και τα δύο -συνομιλίες και τη «σαφήνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς».

Εκβιαστικές επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό ζήτημα, έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επανειλημμένα στο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε διάφορα θέματα, όπως τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο καγκελάριος ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοπάρτι με... DJ και φωτοβολίδες στην πλατεία Βαρνάβα - Δείτε βίντεο 

Εν μέσω πανδημίας και με Megxit η Βρετανία θα πει το «ύστατο χαίρε» στον πρίγκιπα Φίλιππο 

Ενόργανη γυμναστική - Nέα συγκλονιστική καταγγελία: Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο, τραβούσαν αθλητές από τα μαλλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης