Διευθυντής Κλινικής «Σωτηρία» (ΘΕΜΑ 104,6): Πείραμα τα self test - Ίσως εξελιχθεί σε εργαλείο, ίσως και σε φιάσκο

Διευθυντής Κλινικής «Σωτηρία» (ΘΕΜΑ 104,6): Πείραμα τα self test - Ίσως εξελιχθεί σε εργαλείο, ίσως και σε φιάσκο

O Κωνσταντίνος Συρίγος παραδέχθηκε ότι στο «Σωτηρία» υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτος ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια

self-test
«Τα self test είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, θα μπορούσε να εξελιχθούν σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την κοινωνία, θα μπορούσαν όμως να είναι και ένα φιάσκο», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος. Όπως εξήγησε, αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθούν με υπευθυνότητα σε περίπτωση που βγει θετικό. Και όπως είπε, πρέπει να σκεφτούμε πως αν ένας άνθρωπος βγει θετικός αλλά πρέπει να πάει για μεροκάματο, γιατί δεν έχει κάνει εδώ και δύο μήνες, τότε ενδεχομένως να το κρύψει για λόγους βιοπορισμού.

Επιπλέον, ο κ. Συρίγος επιβεβαίωσε τη δύσκολη και πιεστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής. Μιλώντας για το νοσοκομείο Σωτηρία, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτος ΜΕΘ σε απλούς θαλάμους, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια. «Κάθε μέρα είναι πιο δύσκολη», τόνισε.

Τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετάδοσης είναι οι συναθροίσεις σε σπίτια. Σημείωσε πως κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να συναντώνται οι άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους είτε για άθληση είτε σε άλλες δραστηριότητες, όπως μια επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο. Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπογράμμισε ότι είναι νωρίς ακόμη για αυτή τη συζήτηση διότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μακριά και η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο που αλλάζουν τα δεδομένα από μέρα σε μέρα. Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις για ένα Πάσχα με ελεύθερες μετακινήσεις γιατί αυτό θα οδηγήσει και πάλι σε πολυάριθμες συναντήσεις οικογενειών και φίλων, κάτι που δεν ενδείκνυται για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα για τα εμβόλια εξήγησε ότι είναι η μόνη λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενώ μιλώντας για τις επιφυλάξεις που εκφράζουν πολλοί για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Συρίγος σημείωσε πως είναι μικρότερος ο κίνδυνος της θρόμβωσης μεγαλύτερος όμως ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει σοβαρά από COVID19. Ενώ, τόνισε ότι δεν πρέπει καμια δόση εμβολίου να πηγαίνει χαμένη φέρνοντας παράδειγμα άλλων χωρών που εθελοντές λαμβάνουν αδιάθετες δόσεις.

Ειδήσεις σήμερα: 
Κλείσιμο
Lockdown: Ημέρα αποφάσεων για μέτρα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και εμβόλιο AstraZeneca

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ, τράβηξε τον σωλήνα!

Ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για λήξεις συμβολαίων και αυξήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης