Μένιος Φουρθιώτης: Οικονομική εισαγγελία και εισαγγελία Πρωτοδικών τον «ψάχνουν»

Μένιος Φουρθιώτης: Οικονομική εισαγγελία και εισαγγελία Πρωτοδικών τον «ψάχνουν»

Τη συγκεκριμένη έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας

menios-fourthiwtis-518
Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και της Οικονομικής εισαγγελίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη με αντικείμενο τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρα εκβίασης, απάτη, απόπειρα απάτης και παράνομη βία.

Συγκεκριμένα, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη και σχηματίστηκε δικογραφία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στα όσα είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Βρούτσης για «επίσκεψη» του παρουσιαστή στο γραφείο του στο υπουργείο. Μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης είχε δηλώσει: «Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή… Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράµµατος δεν µπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συµπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε».

Τη συγκεκριμένη έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

Ακόμη, πιο σημαντική όμως είναι η δεύτερη έρευνα η οποία διατάχθηκε αυτεπάγγελτα από την Οικονομική εισαγγελία και μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της Χρήστου Μπαρδάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής θα βρεθούν οι οικονομικές υποθέσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Μένιο Φουρθιώτη. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο ελεγχόμενος παρουσιαστής εμφανίζεται ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 
Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Εγκρίθηκαν 12.579 αιτήσεις - «Ξεκλειδώνουν» δαπάνες 308,8 εκατ. ευρώ

Ισόβια σε 4 απόστρατους στρατιωτικούς για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης