Φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν χωριά, ενισχύονται οι δυνάμεις - «Ανεξέλεγκτο το μέτωπο», λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Άνδρο: Εκκενώθηκαν χωριά, ενισχύονται οι δυνάμεις - «Ανεξέλεγκτο το μέτωπο», λέει ο δήμαρχος

Ακόμα δύο οικισμοί σε ετοιμότητα για εκκένωση -Πυροσβέστης,  μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου - Ισχυροί άνεμοι έως και  8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή - Ο  δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης στον ΘΕΜΑ 104,6

fotiaandros
Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Άνδρο. Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας να ενισχύονται αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τη μια το μεσημέρι της Κυριακής. 

Η μεγάλη και «δύσκολη»  
πυρκαγιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου. Στην περιοχή οι δυνάμεις ενισχύονται με ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος και 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα που θα μεταβούν από τη Ραφήνα με το πλοίο «Θεολόγος» που προσφέρθηκε από την εταιρεία στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συνολικά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  τρια αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα, επίσης συνδράμουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.



Φωτιά Ρεματα-Κατακοιλος


Ο δήμαρχος Άνδρου, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 fm,  μίλησε για ένα ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο που καίει σε χαμηλή βλάστηση.  Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Ρέματα και Ατένι.  Οι κάτοικοι στα χωριά Αρνη και Κατάκοιλο έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως οδεύει προς τα εκεί.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφοριές η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς και καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν. Πληροφορίες  που ανέφεραν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά τα ξημερώματα δεν επιβεβαιώνονται, καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.






Πυροσβέστης,  μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Άνδρου,  ο οποίος εγκλωβίστηκε απο ενα «γύρισμα» της φωτιάς. Η κατάσταση του, ωστόσο, δεν εμπνέει ανησυχία.





Ο δήμαρχος Άνδρου,  Δημήτρης Λοτσάρης  ζήτησε την προληπτική εκκένωση της περιοχής της φωτιάς.



Κλείσιμο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ Παρακαλούμε τους...

Posted by Dimitris Lotsaris on Saturday, April 3, 2021

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.
Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ», ανφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι,  7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. 

fotia_tora_andros_fotia_pirisvestiki



fotia_andros_tora
Η ενημέρωση για τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο από την Πυροσβεστική, στο twitter

andros_remata



Ειδήσεις σήμερα: 

Κοσμοπλημμύρα στις πλατείες έφεραν ο καλός καιρός και η χαλάρωση - Φωτό και βίντεο

Σε εγχείρηση δισκοκήλης υποβλήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καιρός: Άνοιξη στα νότια, «φθινόπωρο» στα βόρεια της χώρας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης