Βατόπουλος: Να μην τρέξει όλος ο κόσμος στα μαγαζιά το πρωί της Δευτέρας και να τηρηθούν τα μέτρα

Βατόπουλος: Να μην τρέξει όλος ο κόσμος στα μαγαζιά το πρωί της Δευτέρας και να τηρηθούν τα μέτρα

Ο καθηγητής τόνισε ότι η απόφαση για το άνοιγμα ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από την Επιτροπή

click_away
Για τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες και αφορούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας ότι η χθεσινή συζήτηση έγινε μόνο από τα μέλη της Επιτροπής και ότι «η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη».

«Το βασικό είναι να υιοθετήσει ο κόσμος τη συμπεριφορά και να μην τρέξουν όλοι το πρωί Δευτέρας να ψωνίσουν», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία».

Όπως είπε ο καθηγητής, η βασική σύσταση της Επιτροπής είναι η αύξηση των τεστ, καθώς άλλωστε, οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ μία φορά την εβδομάδα, ενώ απαραίτητη θα είναι γι’αυτούς και η διπλή μάσκα.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την απορία της κοινής γνώμης, ότι μπήκαμε σε lockdown με κάποιες εκατοντάδες κρουσμάτων και τα μέτρα χαλαρώνουν με χιλιάδες. «Φαινόταν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown», εξήγησε σχετικά.

Διαβεβαίωσε ότι με το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων «δεν θα δούμε αλλαγή στα κρούσματα την άλλη εβδομάδα. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά από 15 μέρες», είπε σχετικά.

Συνέστησε ψυχραιμία και πολύ καλή ανάλυση των δεδομένων, για το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, ο κ. Χρούσος είπε πως «η Η Επιτροπή στηρίζεται σε δεδομένα. Ξέρουμε ότι όλα τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν θρομβώσεις».

Τέλος, ερωτηθείς ο καθηγητής Βατόπουλος ποια μέτρα θα μπουν στη συνέχεια υπό εξέταση, απάντησε ότι, «όλα είναι στο τραπέζι», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μετακινήσεις σε άλλους νομούς και το άνοιγμα των σχολείων.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cac5f74skwrt-se)

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε λειτουργία από σήμερα τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Απόλυτη ασφυξία στα νοσοκομεία - Ρεκόρ στις εισαγωγές - Ελπίδες από self test και εμβολιασμούς

Πώς θα προκύψουν οι 200.000 νέες θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης