Κύπρος: Έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από τον Μάιο

Κύπρος: Έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από τον Μάιο

Αλλαγές στα αεροδρόμια για τη διευκόλυνση των επιβατών και τη συντόμευση των ελέγχων

nicosia_pandemic
Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου στη Κύπρο είναι έτοιμα για να υποδεχθούν από τα μέσα Μαΐου, αυξημένο αριθμό πτήσεων και χιλιάδες επιβάτες, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Πρόσθεσε ότι «τα αεροδρόμια της Κύπρου είναι πανέτοιμα να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό επιβατών και γι’ αυτό το σκοπό έγιναν αρκετές συσκέψεις και η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να βεβαιωθούμε ότι η ροή των επιβατών θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, με στόχο τη διευκόλυνση των επιβατών προκειμένου από τη στιγμή της αποβίβασης τους να υπάρχει λιγότερη ταλαιπωρία και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι να γίνονται πιο σύντομα».

Πρόσθεσε ότι «μαζί με το Υφυπουργείο Καινοτομίας βελτιώνεται και το cyprusflypass ούτως ώστε να επισπεύδεται και η συγκεκριμένη διαδικασία. Για παράδειγμα την Κυριακή μια πτήση που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας 112 επιβάτες πέρασε από τη διαδικασία των τεστ κορωνοϊού κατά μέσο όρο, μέσα σε 11 δευτερόλεπτα για κάθε άτομο».

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, συνέχισε «οι πτήσεις από 50 – 60 την εβδομάδα θα φτάσουν στις 160, ενώ από τον Απρίλιο θα φτάσουμε τις 240. Αναμένουμε τουρίστες στην Κύπρο από τα μέσα Μαΐου, αφού οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος θα είναι πιλοτικοί, ούτως ώστε να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν κανονικά όλα τα πρωτόκολλα της Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «υπάρχει ενδιαφέρον για κάθοδο τουριστών στην Κύπρο από το Ισραήλ και άλλες Αραβικές χώρες. Ταυτόχρονα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και από αεροπορικές εταιρείες που θέλουν να ενισχύσουν τη βάση τους στη Λάρνακα με περισσότερα αεροπλάνα και πτήσεις, επειδή θεωρούν ότι με βάση το πρωτόκολλο που έχει η Κύπρος, προσφέρεται στους επιβάτες τους αλλά και στις ίδιες τις εταιρείες σταθερότητα, κάτι που θέλουν να αξιοποιήσουν».

Ανέφερε επίσης πως «φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από την Κύπρο προς διάφορους προορισμούς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλού, που δεν είχαμε μέχρι σήμερα ή που δεν υπήρχε επαρκής συνδεσιμότητα. Μεταξύ άλλων προορισμών προβλέπεται ότι θα υπάρχουν πτήσεις από την Κύπρο και προς τη Γαλλία».



Ειδήσεις σήμερα 

«Όργια» στην αυστραλιανή βουλή: Βίντεο με αυνανισμό και σεξ βουλευτών στην αίθουσα... προσευχής!

25η Μαρτίου: Η αναφορά του Sputnik για την επίσκεψη Μισούστιν στην Αθήνα


Σχεδιάζονται τα εμβόλια της επόμενης γενιάς για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης