Τζανάκης: Στο τέλος Απριλίου τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από τα 1.000

Τζανάκης: Στο τέλος Απριλίου τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από τα 1.000

Ποιες είναι οι εστίες υπερμετάδοσης – Πάνω από 700 οι διασωληνωμένοι σε 10 μέρες

test-koronoios-54
Προβλέψεις για κάμψη της πανδημίας και μείωση των ημερησίων κρουσμάτων κάτω από 1.000 στο τέλος Απριλίου έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, σε 10 μέρες στις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται 710- 750 διασωληνωμένοι κι εκεί θα τερματίσει, καθώς η αποσυμπίεση των μονάδων είναι ακόμα πιο αργή από ότι όταν γεμίζουν.

Στην συνέχεια προβλέποντας την πορεία των ημερησίων κρουσμάτων, είπε πως «στα μέσα Απριλίου θα είμαστε ακόμα ψηλά, σε τετραψήφιο νούμερο, κάτω από 2.000 κρούσματα σίγουρα, γύρω στα 1.000-1.200 κρούσματα και από το τέλος Απριλίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σαφή πτώση κάτω από 1.000 κρούσματα και ίσως μέσα στο Πάσχα θα είμαστε όπως ήμασταν και στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Σαν βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ο καθηγητής έδειξε πρωτίστως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να τηρηθούν, ακολουθεί η υπερυγκέντρωση ατόμων οποιασδήποτε μορφής, όπως οι πορείες και τρίτον οι οικογένειες, όπου η μετάδοση είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ca2yy72827rl-sf)

Ειδήσεις σήμερα 

ΗΠΑ και Ρωσία σε μια νέα εποχή «Ψυχρού πολέμου»

Πέτρος Φιλιππίδης: Αντίστροφη μέτρηση για τον εισαγγελέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης