Άκης Πετρετζίκης: Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, ελάτε στο Πρώτο Θέμα, γιατί «Μαγειρεύουμε χωρίς κρέας»!

Άκης Πετρετζίκης: Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, ελάτε στο Πρώτο Θέμα, γιατί «Μαγειρεύουμε χωρίς κρέας»!

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

PETRETZIKIS-XRWMA-02

11ο τεύχος

Μαγειρεύουμε χωρίς κρέας!

Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να μαγειρέψετε 15 συνταγές χωρίς κρέας και 5 απολαυστικά γλυκά για όλη την οικογένεια! Τα ετοιμάζουμε χωρίς κόπο και με απόλυτη επιτυχία! Σκαρώνουμε κάποια από τα κλασικά μαμαδίστικα φαγητά με κρέας χωρίς… κρέας! Μπιφτέκια με πατάτες, παστίτσιο, μουσακά, κεφτεδάκια και μακαρόνια με κιμά - όλα στην καλύτερη meat free εκδοχή τους!

Μαζί με αυτά, επιλέγουμε πέντε από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές ελληνικές πίτες, ανοίγουμε χειροποίητο φύλλο, φτιάχνουμε μοναδικές γεμίσεις και τις φουρνίζουμε δημιουργώντας απολαυστικά πρωινά, σνακ ή κυρίως γεύματα. Γιατί, ως γνωστόν, μια πίτα είναι 3 σε 1 και ακόμα περισσότερα.

Τέλος, μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε συνταγές για ψαγμένα γλυκά. Γλυκά που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο. Γλυκά που μπορούν να ολοκληρώσουν ένα τραπέζι με τον καλύτερο τρόπο. Να αποτελέσουν ένα πρώτης τάξης απογευματινό κέρασμα, ένα ξεχωριστό δώρο ή απλώς να καλύψουν την ανάγκη σας για «κάτι γλυκό» με το παραπάνω.

Άκης Πετρετζίκης: Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, ελάτε στο Πρώτο Θέμα, γιατί «Μαγειρεύουμε χωρίς κρέας»!

 

Λοιπόν; Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα απολαυστικό τεύχος; Αν ναι, τότε απλώς ακολουθήστε τον Άκη. Βήμα-βήμα… Σελίδα-σελίδα!

 

COVER-11

 


Μανιτάρια

Ένα πολυμορφικό υλικό, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε θαύματα τόσο στην κουζίνα όσο και στη διατροφή μας.

Φτιάχνουμε μαζί τους: Μανιταρόσουπα με σελινόριζα και λάδι τρούφας, Σαλάτα με μαριναρισμένα μανιτάρια, Γεμιστά μανιτάρια με λαχανικά και τυριά, Μανιτάρια τεμπούρα, Μανιτάρια τουρσί.

 

18-19

 

20-21

Meat free challenge

Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για να μειώσουμε το κρέας απο τη διατροφή μας και πολλοί και νόστιμοι τρόποι για να το κάνουμε. Πάμε να δούμε πως...


Συνταγές χωρίς κρέας

Ετοιµάζουµε κάποια από τα πιο αγαπηµένα µαµαδίστικα φαγητά στη meat free εκδοχή τους και πηγαίνουµε την αυστηρή χορτοφαγία σε άλλη διάσταση!

Απολαμβάνουμε: Παστίτσιο με κιμά μανιταριών, Μπιφτέκια λαχανικών με πατάτες, Κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα, Μακαρόνια με κιμά σόγιας, Μουσακάς με κιμά κόκκινης φακής.

 

Κλείσιμο
30-31
34-35

 


Τεχνική: Μαγειρεύουμε με όσπρια

Ξεκαθαρίζουμε τους μύθους και τις αλήθειες όσον αφορά τη διαχείριση της μοναδικής αυτής πρώτης ύλης και σας δίνουμε σημαντικούς λόγους για να βάλετε στη ζωή σας τα όσπρια.


Παραδοσιακές ΠΙΤΕΣ

Πέντε αγαπηµένες πίτες από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας υπόσχονται να γίνουν το πιο νόστιµο πρωινό, κολατσιό η κυρίως γεύµα µας.

Πάμε στην κουζίνα να ψήσουμε: Ανοιχτή πρασόπιτα με φέτα και τραχανά, Σκοπελίτικη τυρόπιτα, Mυζηθρόπιτα Λασιθίου, Μπατσαριά Ιωαννίνων, Γαλατόπιτα Μάνης.

 

60-61
68-69
72-73

Το γλυκό της Κυριακής

Αυτή είναι η στιγµή που στο τραπέζι µας εµφανίζεται το πολυαναµενόµενο γλυκό. Φτιαγµένο απο τα χεράκια µας µε αγνά υλικά, δε µπορεί παρά να κλείσει οποιοδήποτε γεύµα µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ετοιμάζουμε: Ρεβανί με ρούμι και κρέμα λευκής σοκολάτας, Moelleux στο ταψί, Λεμονόπιτα με γιαούρτι, Τάρτα με κρεμέ και γκανάς σοκολάτας, Χαλβάς Φαρσάλων στο τηγάνι.

 

86-87
90-91

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα!



Εκτάκτως το Σάββατο με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης