Νέα Σμύρνη: Νέα πορεία στις 18:00 - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό

Νέα Σμύρνη: Νέα πορεία στις 18:00 - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό

Οι νέες εντολές προς τους αστυνομικούς - Πανόρμου: Έρευνα για αστυνομικούς που έσπασαν το φανάρι παρκαρισμένου ΙΧ

nea-smyrni-655131358
Συνεχίζει να είναι τεταμένο το κλίμα στη Νέα Σμύρνη μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο προκάλεσε και έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Σήμερα, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 18:00 μετά από κάλεσμα που απηύθυναν κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες της περιοχής.

Στο σχετικό κείμενό τους αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες απρόκλητα σε βάρος της πόλης. Όπως σημειώνεται στα καλέσματα εδώ και μέρες, «οι αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, χρησιμοποιούν την εξουσία τους καταχρηστικά στους πολίτες. Τα γεγονότα προπηλακισμών και βιαιοπραγίας, πρωτοφανούς αγριότητας είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτά στην πόλη μας».

Στο συγκεκριμένο κάλεσμα ανταποκρίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης αναφέροντας ότι «την Τρίτη 09 Μάρτη στις 18:00 όλοι και όλες με την παρουσία μας στο Παλούκι Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας θα βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία στην πόλη μας».

Στη συγκέντρωση επίσης καλούν και οι οπαδοί του Πανιωνίου, οι Πάνθηρες που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια». «Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη» τονίζουν στο κάλεσμα τους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου - Οι νέες εντολές προς τους αστυνομικούς

Την ίδια ώρα, σαφείς εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τον κορωνοϊό, να αποφεύγουν τις έντονες αντιπαραθέσεις με τους πολίτες και να είναι διαλλακτικοί, έχουν δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς που λαμβάνουν μέτρα για covid, απο τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρχηγείο και ΓΑΔΑ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακης, οι αξιωματικοί επικεντρώθηκαν, ενόψει μάλιστα και του τριημέρου της Αποκριάς, στο να δραστηριοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και πάλι τα περιπολικά οχήματα με τα ηχητικά μηνύματα και οι συστάσεις στους πολίτες έτσι ώστε να αποφευχθούν εστίες έντασης.

Δείτε το βίντεο του ξυλοδαρμού:

Κλείσιμο

Μόλις μου το έστειλαν στο polispark, Νέα Σμύρνη. Μη ξεχνάμε η βία φέρνει βία. Μαζεύετε τους από το δρόμο. Φωνάζει πονάω και τον βαράνε.

Posted by Γιώργος Κονταρίνης on Sunday, March 7, 2021


Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. παραμένει στη διαδικασία των ελέγχων, μετά βέβαια τα ηχητικά μηνύματα, ενώ οι εντολές που έχουν δεχθεί οι ενστολοι, ειναι να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς όλα πλέον καταγράφονται και μέσω των social media κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Στο τραπέζι των συσκέψεων, έπεσε και η πρόταση να τοποθετηθούν και στις μονάδες της ΔΙ.ΑΣ κάμερες όπως στα ΜΑΤ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει αν μπορεί να είναι εφικτή αυτή η σκέψη.

Παράλληλα, στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να καταλήγει η έρευνα για το «θερμό επεισόδιο» με τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου απο αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Μάλιστα, για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικοί, δέχθηκαν, όπως υποστηρίζουν επίθεση απο 30 άτομα, οι αξιωματικοι που διερευνούν την υποθεση θα βάλουν στο μικροσκοπιο βίντεο για να δουν τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού του 29χρονου πολίτη που αποτυπώθηκε στο υλικό που διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο και σε κάθε περίπτωση εκθέτει τους «θερμόαιμους» αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η χθεσινή δήλωση Χρυσοχοϊδη


Πανόρμου: Έρευνα για αστυνομικούς που έσπασαν το φανάρι παρκαρισμένου αμαξιού

Εν τω μεταξύ, νέο περιστατικό απαράδεκτης συμπεριφοράς από πλευράς αστυνομικών, που δεν τιμά καθόλου την ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Πανόρμου

Ειδικότερα, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, μηχανάκια με άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έκαναν περιπολίες στα στενά της περιοχής, όταν ένας από τους άνδρες που επέβαινε σε ένα από τα μηχανάκια, χτύπησε με το γκλοπ του, το φανάρι παρκαρισμένου οχήματος.

Δείτε το βίντεο: 



Ειδήσεις σήμερα: 

Στην «αντεπίθεση» μετά τη συνέντευξη Μέγκαν - Χάρι τα βρετανικά ταμπλόιντ - Η μεγάλη νικήτρια και η μεγάλη... χαμένη

Αλέξης Κούγιας: Σαράντα πέντε χρόνια «δικηγόρος του Διαβόλου» - Διαβάστε το στόρι της ζωής του

Γερμανία: Η ΙΒΜ ανέλαβε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης