Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος αστυνομικού: Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη - Δικηγόρος αστυνομικού: Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη

Η δικηγόρος τόνισε πως ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που του είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον - Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς

Screenshot_2021-03-08_at_8_57_09_PM
Με αγανάκτηση μιλούν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στις εικόνες που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία.

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε από τη μεριά της ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.




Μιλώντας στο Mega, η Δώρα Αλεξανδρή αναφέρθηκε στα όσα έγιναν εκείνη τη στιγμή και για τη δική της συμμετοχή στο περιστατικό.

«Ρώτησα γιατί τον χτυπάνε και μου απάντησαν “γιατί δεν δείχνει ταυτότητα”» σημείωσε η κυρία Αλεξανδρή.

«Τρέξαμε όταν ακούσαμε φωνές για να δούμε τι συμβαίνει. Ξυλοκοπούσαν το παιδί. Αισθάνθηκα ότι πρέπει να το προστατεύσουμε», συμπλήρωσε η γυναίκα αναφερόμενη στην αστυνομική βία που είδε.

Κλείσιμο
«Τον χτυπούσαν αλύπητα», τόνισε. 

Ακόμη, ο κ. Γιάννης που ήταν ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, υποστήριξε ότι δεν είδε κάποια πρόκληση από την πλευρά του ατόμου που δέχθηκε την επίθεση προς τους αστυνομικούς.

«Είχε προηγηθεί αξιόποινη πράξη» υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού.

Η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος του αστυνομικού που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά με το πτυσσόμενο γκλοπ τον νεαρό, υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται περί απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού σε πολίτη», τονίζοντας ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

«Στην προκειμένη περίπτωση έχει προηγηθεί αξιόποινη πράξη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας» σημείωσε η κ. Βαρελά, προσθέτοντας πως «ο αστυνομικός αναγνώρισε το πρόσωπο που είχε επιτεθεί προηγουμένως, βρίζοντας τον και το οποίο κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, οπλοφορία και παραβίαση μέτρων διασποράς και αφού λοιπόν αποπειράθηκε να τον συλλάβει έγινε χρήση αστυνομικής βίας».

Για τη συμπεριφορά του εντολέα της, η κυρία Βαρελά απάντησε ότι θα κριθεί από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο που έφερε μαζί του, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόσυρσή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

«Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών 

Έλλη Διβάνη: Η ζωή που δεν έζησε και το ξαφνικό τέλος 

Θράψαλο «γίγας» ξεβράστηκε στην παραλία Οτζιάς της Κέας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης