Θήβα: Μισός τόνος κλεμμένου χαλκού αξίας 10.500 ευρώ σε μάντρα!

Θήβα: Μισός τόνος κλεμμένου χαλκού αξίας 10.500 ευρώ σε μάντρα!

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ο υπάλληλός του συνελήφθησαν - Εξιχνιάστηκε και δεύτερη κλοπή καλωδίων χαλκού

xalkos
Σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης σκραπ σε περιοχή της Βοιωτίας κατέληγαν μεγάλες ποσότητες από καλώδια και ταινίες χαλκού βάρους άνω του… μισού τόνου, που είχαν κλαπεί από τις 28 Φεβρουαρίου ως την περασμένη Πέμπτη από διάφορα φωτοβολταϊκά πάρκα!

Στον χώρο της επιχείρησης, ανάμεσα σε πλήθος μέταλλα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τα κλεμμένα καλώδια και ταινίες χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και συνολικής αξίας 10.500 ευρώ που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκών πάρκων. Ο Έλληνας ιδιοκτήτης της μάντρας και ο αλλοδαπός υπάλληλός του συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών των κλοπών.

Την ίδια ώρα, εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας άλλη μια κλοπή καλωδίων αξίας 3.000 ευρώ, η οποία διαπράχθηκε στις 22 Φεβρουαρίου από το φωτοβολταϊκό πάρκο μιας εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Στο πλαίσιο της έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ρομά, ο ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Άλλος ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί οπλισμένος με μαχαίρι και χωρίς ταυτότητα την Πέμπτη, κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον οικισμό του Πυρίου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση για αντίσταση και απείθεια με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Η προανάκριση για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές συνεχίζεται, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί... έπιασε τώρα ο «πόνος» τη Μέρκελ για τα ελληνοτουρκικά - Τι φοβάται η καγκελάριος

Νέες ελπίδες: Ενθαρρυντικές οι δοκιμές της Merck για φάρμακο κατά της Covid-19 που θα χορηγείται από το στόμα

Αντρέας Φυλακτού: Η σεξουαλική παρενόχληση από καταξιωμένο Έλληνα θεατρικό σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης