Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές στην ανατολική Θεσσαλία από την Κυριακή - Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σήμερα με 23αρια

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές στην ανατολική Θεσσαλία από την Κυριακή - Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σήμερα με 23αρια

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας από το βράδυ του Σαββάτου με βροχές, σε τμήματα του Ιονίου πελάγους, της ηπειρωτικής χώρας αλλά και του ανατολικού Αιγαίου

elasonna_kairos_
«Σύμμαχο» τον καιρό έχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας,  με την περιοχή να βρίσκεται σε μια εξελισσόμενη ιδιαίτερη σεισμική ακολουθία. 

Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των γύρω περιοχών, οι οποίοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους και διαμένουν σε ξενοδοχεία αλλά και σκηνές που έχουν στηθεί σε γήπεδα. Μερικοί κάτοικοι, μάλιστα, προτίμησαν να περάσουν τη νύχτα και μέσα στα αυτοκίνητά τους για να προστατευτούν από το κρύο.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας τις επόμενες ημέρες, μετά τους «δίδυμους σεισμούς» απασχολούν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, όπως παρουσιάζονται από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Κυριακή αναμένονται βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, με ένα νέο «κύμα» κακοκαιρίας  να πλησιάζει τη χώρα που θα επιδεινωθεί από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
kairos_kiriaki_thesalia


Βίντεο καιρού: Ακούστε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα ο καιρός στη  Θεσσαλία αναμένεται  γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε σε χάρτες του meteo τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα στην Ελασσόνα
seismos_elasona_kairos_simera
Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο
kairos_tora_thessalia_elasona_savvato

Ο καιρός σε όλη τη χώρα: Αίθριος με άνοδο θερμοκρασίας σήμερα - Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά - Βροχές από Κυριακή

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη τη χώρα

-Τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο. Περισσότερες βροχές την Κυριακή

-Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και πτώση από την Κυριακή και μετά

-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός σήμερα στα δυτικά θα φέρει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς αραιές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

kairos_simera_emy
Η πρόγνωση για το Σάββατο: Τοπικές βροχές στα δυτικά, από το βράδυ ξεκινά η κακοκαιρία, σκόνη στα νότια

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
kairos_tora_kairos_savvato_emy_kakokairia

Ειδήσεις σήμερα:

Παρενόχληση στο θέατρο: «Σκάνε» σοβαρές καταγγελίες για δυο γνωστούς σκηνοθέτες

Σπύρος Γραμμένος (μουσικός): Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Αυτοί που το έκαναν... πριν τον Μπουχαλάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης