Άρειος Πάγος σε Κούγια: Στείλε ταχυδρομικά τις αναφορές σου για τους χειριστές της υπόθεσης Λιγνάδη

Άρειος Πάγος σε Κούγια: Στείλε ταχυδρομικά τις αναφορές σου για τους χειριστές της υπόθεσης Λιγνάδη

Τι του απάντησαν από την γραμματεία του Αρείου Πάγου - Γιατί του υπέδειξαν να αποστείλει τις καταγγελίες του ταχυδρομικά

kougias__2_
Τελικά ο Αλέξης Κούγιας δεν κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως είχε προαναγγείλει, αν και προσήλθε στο δικαστικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η γραμματεία (πρωτόκολλο) της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει ο κ. Κούγιας, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επειγόντως και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά (ΕΛ.ΤΑ.) ή μέσω Courier, όπως πράττουν όλοι οι δικηγόροι.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε από την πλευρά της Εισαγγελίας, ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία (COVID-19), ακόμη και για τις επείγουσες περιπτώσεις όπου πρέπει να κατατεθούν αναφορές, κ.λπ., αναγκαίο είναι να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να καθοριστεί ραντεβού.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κούγιας δεν ζήτησε να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Προηγούμενα, ο κ. Κούγιας προσερχόμενος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσει τις σχετικές αναφορές, σε δήλωσή του έκανε λόγο για πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά υπόθεση, τονίζοντας, ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πως προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξουν το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» και προσέθεσε ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.



Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός στο TikTok με τα deepfake κλιπ του Τομ Κρουζ - Κι όμως δεν είναι αυτός που βλέπεις!

Ολλανδία: Έκρηξη κοντά σε κέντρο διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό

Η Ντόλι Πάρτον εμβολιάζεται τραγουδώντας «Vaccine, Vaccine», αντί για «Jolene, Jolene»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης