Κορωνοϊός - Μαλεσίνα: Ένας γάμος με 200 άτομα και ανοιχτές καφετέριες έφεραν πάνω από 150 κρούσματα

Κορωνοϊός - Μαλεσίνα: Ένας γάμος με 200 άτομα και ανοιχτές καφετέριες έφεραν πάνω από 150 κρούσματα

«Τοπικοί» άρχοντες θετικοί στον κορωνοϊό - Συνωστισμός με 200 άτομα χωρίς μάσκες σε «κορωνογάμο» - Σε ανοιχτές καφετέριες ηλικιωμένοι και νεαροί έβλεπαν αγώνες ποδοσφαίρου παρά την απαγόρευση

krousm
Ένας γάμος με πάνω από 200 άτομα που δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας αλλά και ανοιχτές καφετέριες όπου ηλικιωμένοι και νεαροί έβλεπαν αγώνες ποδοσφαίρου παρά την απαγόρευση ήταν οι βασικές αιτίες της διασποράς του κορωνοϊού στη Μαλεσίνα και ευρύτερα στον Δήμο Λοκρών.

Έως τώρα τα κρούσματα σε όλο τον Δήμο έχουν φτάσει τα 186, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Το 90% αυτών εντοπίζονται στη Μαλεσίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Μαλεσίνας είναι θετικός στον ιό, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, και έχει τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον.

κρούσματα μαλεσίνα

Πριν από λίγες ημέρες, στην εκκλησία της περιοχή έγινε ανοιχτός γάμος. Μπορεί ο ιερέας να έδωσε ξεκάθαρες εντολές μέσα στο ναό να βρίσκονται μέχρι 30 άτομα τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας, ωστόσο έξω από την εκκλησία υπήρχαν πάνω από 200 άτομα τα οποία δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα.

«Ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Δεν φορούσαν μάσκες οι περισσότεροι. Ήταν πάνω από 200 άτομα!», είπε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής. Στον γάμο δήλωσαν το... «παρών» ακόμη και μέλη της τοπικής κοινότητας, όπως ο Πρόεδρος, Κώστας Μάρκου.

«Ήμουν θετικός πριν τον γάμο και κατά τη διάρκεια του γάμου και δεν το γνώριζα. Τώρα είμαστε όλοι θετικοί στον κορωνοϊό», μας είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχαν και καφετέριες οι οποίες ήταν ανοιχτές στην περιοχή και μαζευόταν κόσμος για να παρακολουθήσει... ποδόσφαιρο! «Δυστυχώς υπήρχαν και ανοιχτές καφετέριες και ο κόσμος πήγαινε για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
image5

Πώς έγινε ο γάμος στην Μαλεσίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που παντρεύτηκε στο χωριό ζει μόνιμα στην Αθήνα. Και οι δυο έχουν καταγωγή από τη Μαλεσίνα και αποφάσισαν να παντρευτούν στο χωριό τους καθώς η Αττική είναι στο «κόκκινο» λόγω των κρουσμάτων. Ο γάμος διοργανώθηκε και συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. Όπως λένε πληροφορίες παρόντες ήταν αρκετά μέλη της επίσημης τοπικής κοινότητας αλλά και άτομα από τον Δήμο Λοκρών. Μάλιστα η νύφη φέρεται να είναι κόρη μέλους του ΔΣ της Μαλεσίνας, όπως λένε οι ίδιες πηγές.

Από χθες το πρωί η περιοχή έχει τεθεί σε αυστηρή καραντίνα. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του protothema.gr, αστυνομικός σταματάει όλα τα αυτοκίνητα και ελέγχει τους διερχόμενους οδηγούς. Αντίστοιχα περιπολικά της άμεσης δράσης υπάρχουν και στην είσοδο του χωριού προκειμένου να ελέγχουν όλα τα αυτοκίνητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μενδώνη για Λιγνάδη: Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει - Όχι στη χυδαιότητα

Επιδότηση μέχρι 5.000 ευρώ για e-shop: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης