Δωρεά της ναυτιλιακής κοινότητας στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛΑΣ ασθενοφόρων επόμενης γενιάς

Δωρεά της ναυτιλιακής κοινότητας στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛΑΣ ασθενοφόρων επόμενης γενιάς

Είναι τα πρώτα ασθενοφόρα επόμενης γενιάς στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης.

asthenoforo
Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη, δωρεά 22 τελευταίας τεχνολογίας ασθενοφόρων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ – 20 προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και 2 προς την Ελληνική Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται σε μια απαιτητική περίοδο λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και αφορά 22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, με σκοπό την περαιτέρω στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τα προσφερόμενα ασθενοφόρα είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς.

O φορέας συλλογικής κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, πραγματοποιεί αυτή την περίοδο, παρά τις δυσκολίες, δυο εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα προσφοράς κλινοσκεπασμάτων και στα 120 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενέργεια που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες καθώς και το πρόγραμμα ανακαίνισης των χώρων υγιεινής νοσοκομειακών μονάδων του ΕΣΥ στην Αττική βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα  αξιοπρέπειας των ασθενών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, την προηγούμενη Άνοιξη, η ναυτιλιακή κοινότητα έχει εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό χρήσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και υλικών για την κρίσιμη λειτουργία ΜΕΘ και νοσηλείας ασθενών με Covid-19, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περισσότερα από 55 Νοσοκομεία πανελλαδικά, ενώ επίσης χρηματοδοτεί 4 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, των οποίων τα στελέχη επιτελούν σημαντικό έργο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με τη συνεχή παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων, καθώς και την ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε σχετικά: «Η ναυτιλιακή κοινότητα έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό όσων δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της ναυτιλιακής μας κοινότητας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με αίσθημα ευθύνης στο συλλογικό κάλεσμα που απευθύναμε, μέσω της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής συγκυρίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης