Τι δήλωσε η Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον ΘΕΜΑ 104,6 μετά τις καταγγελίες κακοποίησης

Τι δήλωσε η Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στον ΘΕΜΑ 104,6 μετά τις καταγγελίες κακοποίησης

«Το κράτος έχει συνεργασία με συγκεκριμένες οργανώσεις και διενεργεί ελέγχους», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη

prosfygew_14_11_708
Στο θέμα των έκνομων ενεργειών, ύστερα από τη σωρεία καταγγελιών, αναφέρθηκε η Ειδική Γραμματέας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες στη χώρα μας.

«Τα παιδιά είναι λίγο κάτω από 4.000 και αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης που τρέχουμε εδώ και έναν χρόνο σε συνεργασία με την ΕΕ και άλλους φορείς και βέβαια οφείλεται στον μεγάλο αριθμό επανενώσεων. Υπάρχουν πολλά παιδιά τα οποία τα λέμε χωρισμένα ανήλικα γιατί έρχονται εδώ συνοδευόμενα από κάποιον ενήλικα συνήθως και αυτά είναι τα πιο μικρά και τα οποία στην πορεία αποκαλύπτουν οτι έχουν συγγενείς σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ και κάνουν αίτημα να επανενωθούν. Το κράτος έχει συνεργασία με συγκεκριμένες οργανώσεις με συγκεκριμένα κριτήρια με συγκεκριμένο τρόπο, με κριτήρια που αφορούν την χρηματοδότηση, με κριτήρια για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και διενεργεί ελέγχους για να διασφαλίσει οτι όντως παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες. Τώρα εάν υπάρχουν έκνομες ενέργειες, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω», σημείωσε η κ. Αγαπηδάκη.

«Δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας ακόμα και αν είναι κρατική η δομή. Εάν δεν γίνει καταγγελία και νομίζω αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα. Έχουμε όλα αυτά τα μέτρα που διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και απο εκεί και έπειτα άμα υπάρχει μια καταγγελία όπως και τώρα πρέπει να διερευνάται και να απαντηθούν τα σχετικά ερωτήματα. Για να υποβάλω αυτό το υπόμνημα και να ζητήσω από την εισαγγελία να κάνει την διερεύνηση ακριβώς γιατί προέκυψε ρεπορτάζ, δεν ήταν κάποια καταγγελία δηλαδή που ήρθε σε εμάς και ως εκ τούτου είχα την υποχρέωση και το καθήκον να να παω στην εισαγγελία και να ζητήσω να διερευνηθεί η υπόθεση, τόσο αυτή όσο και οποιαδήποτε άλλη μπορεί να προκύψει. Οποιοδήποτε στοιχείο θεωρήσει η εισαγγελία ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή ότι είναι σχετικό και θα διευκολύνει την έρευνα ότι και να αφορά φυσικά και είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης εφόσον είναι κάτι το οποίο έχουμε την αρμοδιότητα να καταγράφουμε», συμπλήρωσε.



Ειδήσεις σήμερα

Ελληνικό #metoo: Τρίτη νύχτα στο κελί της ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης - Στο φως και νέες μαρτυρίες 

Νέα μαρτυρία «καίει» τον 37χρονο ηθοποιό: Μου πρότεινε να συνευρεθούμε ερωτικά με τον σκηνοθέτη 

NASA Perseverance: Νέο βίντεο από την ιστορική προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης