Αυτή την Κυριακή το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα του John Grisham «Το Νησί Καμίνο» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα του John Grisham «Το Νησί Καμίνο» είναι στο ΘΕΜΑ

Ο σπεσιαλίστας των αστυνομικών θρίλερ προσθέτει άλλο ένα διαμάντι στην πλούσια συλλογή με τα μπεστ-σέλερ του. Ο ιστός του μυστηρίου υφαίνεται γύρω από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας. Χάρτινοι θησαυροί που παρασύρουν τους ήρωες στην πλεονεξία και το έγκλημα

book-xrwma2
Θυμίζοντας κάτι από την κινηματογραφική «Συμμορία των 11», η διήγηση του John Grisham μεταφέρει τον αναγνώστη στο περιβάλλον μιας από τις πλέον φημισμένες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτής του πανεπιστημίου Πρίνστον.

Thema210228 ToNisiKamino 25sec

BOOK_2


Εκεί όπου ο Άλμπερτ Αϊνστάιν συνέλαβε τις ριζοσπαστικές του θεωρίες για το σύμπαν, μια ομάδα αδίστακτων κακοποιών πραγματοποιεί μια θρασύτατη ληστεία. Παραβιάζει το θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πρίνστον και εξαφανίζεται με μια κολοσσιαίας αξίας λεία. Το Πρίνστον είχε ασφαλίσει το θησαυρό έναντι 25 εκατ. δολαρίων -αν και, η αληθινή αξία των κλοπιμαίων είναι ανυπολόγιστη. Στο προσκήνιο εμφανίζεται ένας παράξενα γοητευτικός βιβλιοπώλης, από το κατάστημα του οποίου περνούν όλοι όσοι αναζητούν τη γνώση -ή και την περιπέτεια. Το σκηνικό είναι το κοσμοπολίτικο παραλιακό θέρετρο Σάντα Ρόζα, στο παραμυθένιο νησί Καμίνο της Φλόριντα, ιδανικό μέρος για να κρύψει τη διπλή του ταυτότητα ο φαινομενικά φιλήσυχος βιβλιοπώλης. Στην πραγματικότητα όμως εμπλέκεται με λαθρεμπόριο κλεμμένων βιβλίων και σπάνιων χειρογράφων. Η Μέρσερ Μαν, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας, αναλαμβάνοντας ρόλο κατασκόπου, επιχειρεί να διεισδύσει στον κύκλο του βιβλιοπώλη. Ωστόσο, καθώς θα πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αποκάλυψη της απάτης, η Μαν θα εύχεται να μην είχε αναμιχθεί ποτέ σε αυτή τη σκοτεινή και ακραία επικίνδυνη υπόθεση.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εκπληκτικό μυθιστόρημα «Το Νησί Καμίνο» του John Grisham.

Ποιος είναι ο John Grisham

Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης