Κορδελιό-Εύοσμος: Νέα διαμαρτυρία για το lockdown

Κορδελιό-Εύοσμος: Νέα διαμαρτυρία για το lockdown

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου μιλώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις, ο κόσμος έχει εξαντληθεί από την πολύχρονη καραντίνα και τώρα ξαφνικά ήρθε ένα αυστηρότερο lockdown το οποίο περιορίζει περαιτέρω τη ζωή όλων

κορδελιο-ευοσμος-lockdown
Σε αυστηρό «lockdown» για τρίτη ημέρα βρίσκεται ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή, με αρκετούς κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να εκφράζουν την αγανάκτηση τους.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο δημαρχείο προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα που υπέγραψαν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου μιλώντας για τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις κινητοποιήσεις, ο κόσμος έχει εξαντληθεί από την πολύχρονη καραντίνα και τώρα ξαφνικά ήρθε ένα αυστηρότερο lockdown το οποίο περιορίζει περαιτέρω τη ζωή όλων.

«Κάποια στιγμή ο κόσμος είναι λογικό να αντιδράσει. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμόρφωση στα προληπτικά μέτρα ούτως ώστε να αποφύγουμε τη μετάδοση αυτών των μεταλλάξεων. Στην ουσία, για 11-12 κρούσματα ο Δήμος κλείνει για να μην εκτεθούν περαιτέρω οι μεταλλάξεις «, τόνισε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας πως 9 αριθμός κρουσμάτων στον δήμο είναι καλύτερος σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων τα οποία εντός του δήμου έχουν κλείσει και γίνονται τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Μανδαλιανός είπε πως «ακόμα και τα παιδιά που είναι να πάνε σε εκπαιδεύτρια εκτός δήμου, είτε είναι ιδιωτικά είτε σε διπλανό Δήμο, δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε, θα υπάρξει τηλεκπαίδευση για αυτά και ζητάμε κατανόηση».

Σχετικά με τα fake news που κάνουν λόγο για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά καθώς «ανήκουν στην σφαίρα επιστημονικής φαντασίας». «Οποίος διέσπειρε αυτές τις φήμες θα θερίσει μηνύσεις γιατί είναι ψευδείς ειδήσεις που αναστατώνουν τον κόσμο και την ήδη άσχημη ψυχολογική του κατάσταση».

Κλείσιμο
Όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού, Κώστας Βασιλειάδης, «βιώνουμε για μια ακόμη φορά ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματικός κόσμος, αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο, ένα ακόμα lockdown. Θεωρούμε πως όλο αυτό το μέτρο είναι το θέατρο του παραλόγου», ανέφερε εξηγώντας πως σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Καραολή Δημητρίου, τα καταστήματα είναι από τη μια πλευρά κλειστά και από την άλλη ανοιχτά. «Δεν μπορεί να ισχύσει ένα τέτοιο μετρό σε έναν μεγάλο αστικό ιστό όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη», είπε και πρόσθεσε πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνορεύει με άλλους τρεις δήμους με κεντρικές αγορές, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις από καταναλωτές που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Δήλωση Βασιλειάδης - GRTimes.gr

«Το αίτημά μας είναι πάγιο και δεδομένο. Ζητούμε από την πολιτεία, από την κρατική αρχή, να ενισχύσει έκτακτα οικονομικά τις επιχειρήσεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους, ο δεύτερος μεγαλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα και ζούμε μία κατάσταση αυτή τη στιγμή, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Ζητάμε άμεσα να αρθεί το μέτρο και δεύτερον να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις».

Σημειώνεται ότι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται από νωρίς έξω από το δημαρχείο και στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιώντας συνεχούς ελέγχους σε πεζούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών γνωστός ηθοποιός, συνεργάτης και φίλος του Λιγνάδη

Φριχτές αποκαλύψεις για τον καθηγητή: Κακοποιούσε τον μαθητή από 8 ετών ακόμα και μπροστά σε άλλα άτομα

Δημήτρης Λιγνάδης: Μόνος του σε κελί της ΓΑΔΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης