Διαδικτυακή συζήτηση Τσίπρα με ηθοποιούς για το MeToo: Κατονόμασε Λιγνάδη

Διαδικτυακή συζήτηση Τσίπρα με ηθοποιούς για το MeToo: Κατονόμασε Λιγνάδη

Επίθεση και στον πρωθυπουργό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - τον κατηγόρησε ότι δεν βγήκε να πει ότι ενθαρρύνει τους πάντες να μιλήσουν, την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησαν με την Σοφία Μπεκατώρου για να την στηρίξει, μετά από την καταγγελία της

5247559
Tην παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει με όρους συγκάλυψης τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου, κατονομάζοντας τον Δημήτρη  Λιγνάδη. Mιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo» τόνισε ότι «όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές - μεταξύ άλλων, η 
 Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Όμηρος Πουλάκης, η Κλέλια Ρενέση, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, η Τάνια Τσανακλίδου και ο Αιμίλιος Χειλάκης. 

«Μακάρι ο άνθρωπος να δικαιωθεί στη δικαιοσύνη» είπε,  αναφερόμενος σαφώς στον Δημήτρη Λιγνάδη,  «αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει. Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι όταν υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση, παιδοφιλία» ανέφερε  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζήτησα την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι η κα Μενδώνη είχε εξηγήσει ότι δεν υπήρχαν επίσημες καταγγελίες , ώστε να πάρει θέση.. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη» , είπε  ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει από τους πρώτους με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου μετά από την σοβαρή καταγγελία στην οποία προχώρησε - και η οποία ουσιαστικά άνοιξε τον χορό των καταγγελιών και στον χώρο του πολιτισμού, ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε: «Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας “ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μαθαίνω ότι πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης