Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις δομές που θα παραμείνουν κλειστές

4677285
Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Για το λόγο αυτό πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη.

Αττική

Με απόφαση του περιφερειάρχη Γ.Πατούλη κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη 16 και 17 Φεβρουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων).

Θεσσαλονίκη

Ήδη από χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία σε όλη τη περιφέρειά του θα είναι κλειστά.

«Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, παρατείνεται και για αύριο η διακοπή δια ζώσης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από Τετάρτη ο κάθε Δήμος θα αποφαίνεται για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Μαγησία και Σποράδες

Κλειστά θα είναι και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου μετά από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.

Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη ημέρα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Κλείσιμο
Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Δήμος Διστόμου Αράχωβας - Αντίκυρας

Γνωστοποιείται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες), αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας .

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Ζάκυνθος

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κλειστές θα παραμείνουν και την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια - Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Κλειστά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στη Λάρισα

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «ενημερώνει ότι -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού- θα ανασταλεί η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολικών μονάδων της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και ειδικότερα των Δήμων ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ, ΚΙΛΕΛΕΡ, ΑΓΙΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΤΥΡΝΑΒΟΥ,σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις των Δημάρχων.

Συνεπώς, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν,την Τρίτη 16-02-2021, σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 14:10 έως 17:20 τα Δημοτικά Σχολεία και 14:10 έως 16:20 τα Νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τις με αρ. πρωτ. 131451/ΓΔ4/30-09-20 (Β ́ 4264) και με αρ. πρωτ. 155689/ΓΔ4/14-11-20 (Β ́ 5044) Υπουργικές Αποφάσεις και σε εφαρμογή της αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Έσπασε το φράγμα» των 2.000 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία - Πάνω από 300 οι διασωληνωμένοι

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι «πολύ χαρούμενη» με την εγκυμοσύνη της Μέγκαν

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης