Κορωνοϊός: Μόλις 27 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid είναι κενές στην Αττική

Κορωνοϊός: Μόλις 27 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid είναι κενές στην Αττική

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ - Αναλυτικά η εικόνα από τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου - Μεγάλη η επιβάρυνση και στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Πάτρας

meth-athina-wil34
Την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής αποτυπώνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Από τις 217 κλίνες ΜΕΘ κορωνοΐού στο Λεκανοπέδιο, παραμένουν διαθέσιμες περί τις 27.

Η δυναμική της επιδημίας κορωνοϊού είναι υψηλή ακόμη. Παρά το lockdown, που έχει επιβληθεί, αρμόδιες αρχές αναμένουν περαιτέρω επιβάρυνση του ΕΣΥ και αυτην την εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους επικεφαλής της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Αττική, του ΕΚΑΒ, αλλά και των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των περιστατικών non-Covid και η κάλυψή τους από τον ιδιωτικό τομέα, εφόσον χρειαστεί.

Ήδη, ασθενείς από νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ιδιωτικών. Ενδεικτικά, χθες και σήμερα έχουν διακομιστεί 18 ασθενείς για νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ στη λίστα του ΕΚΑΒ βρίσκονται και άλλοι ασθενείς, αναμένοντας διαθέσιμο κρεβάτι σε Εντατική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, ήδη δέχονται με αμείωτη ροή ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊου. Το «Αμαλία Φλέμινγκ» νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής νοσηλεύει 26 ασθενείς με κορωνοϊό στις 34 κλίνες του, και στην Παμμακάριστο νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις 60 διαθέσιμες κλίνες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει προβλεφθεί καθώς εντείνεται η επιδημία και συνεπώς και η πίεση στο ΕΣΥ, δηλαδή τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορωνοιού και ανοίγουν νέες μετατρέποντας ουσιαστικά τις κλινικές που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως π.χ. οφθαλμολογικές, ΩΡΛ κα. σε κλινικές Covid-19.

Η «ακτινογραφία» στις ΜΕΘ Covid της Αττικής

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 80 ασθενείς στις 84 κλίνες και στον «Ευαγγελισμό» 36 ασθενείς στις 44 κλίνες. Στο «Αττικόν» γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι.

Κλείσιμο
Στο ΚΑΤ βρίσκονται ήδη 5 ασθενείς στις 7 κλίνες της Μονάδας.

Το «Ελπίς» μπαίνει σε γενική εφημερία με τις 42 κλίνες κορωνοιού κατειλημμένες.

Στο «Θριάσιο» χθες εισήχθησαν 21 περιστατικά κορωνοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά και το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν νέες κλίνες.

Το ίδιο και στο «Ασκληπιείο», όπου νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας επίσης η πληρότητα χτυπάει κόκκινο, καθώς νοσηλεύονται 43 ασθενείς και δρομολογείται να ανοίξει ως κλινική κορωνοιου η χειρουργική κλινική.

Το Τζάνειο νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες.

Στο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες.

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν νέα περιστατικά. Διαπιστώνεται πως στα νοσοκομεία νοσηλεύονται δυο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες που είναι πολύ επικίνδυνο» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Αξίζει να αναφερθεί πως ιδιαίτερη επιβάρυνση καταγράφεται και στο νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς στην Εύβοια υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού. Στις κλινικές του νέου νοσοκομείου νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορωνοιό. Και δρομολογείται το άνοιγμα νέων κλινών για κορωνοιό. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

Ομοίως και στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο πανεπιστημιακό και στον «Άγιο Ανδρέα». Στο τελευταίο νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 απλές κλίνες Covid και στη ΜΕΘ οι 4 από τις 9 κλίνες είναι κατειλημμένες. Στο πανεπιστημιακό του Ρίου νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στη ΜΕΘ των 12 κλινών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης

Αντώνης Συκάρης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε δύναμη και κουράγιο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης