Τούντας (ΘΕΜΑ 104.6): Έπρεπε να κάνουμε 20ήμερο ολικό lockdown μετά τις γιορτές, τώρα έφυγε ο ιός

Τούντας (ΘΕΜΑ 104.6): Έπρεπε να κάνουμε 20ήμερο ολικό lockdown μετά τις γιορτές, τώρα έφυγε ο ιός

Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε καταθέσει την πρόταση να γίνει ένα ολικό lockdown είκοσι ημερών αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι τώρα ξέφυγε ο ιός και γι’ αυτό χρειάζεται τώρα αυτή η παρέμβαση με τα περιοριστικά μέτρα

tountas2
Την άποψη ότι πρέπει να περιμένουμε έναν δύσκολο Φλεβάρη με αύξηση νοσηλευόμενων, διασωληνωμένων και θανάτων, εξέφρασε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, προσδιορίζοντας μία πρώτη κάμψη της πανδημίας για τον Μάρτιο και μετά τον Απρίλιο.

Ο κ. Τούντας σημείωσε ότι ο ίδιος είχε καταθέσει την πρόταση να γίνει ένα ολικό lockdown είκοσι ημερών αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι τώρα ξέφυγε ο ιός και γι’ αυτό χρειάζεται τώρα αυτή η παρέμβαση με τα περιοριστικά μέτρα.

Το πόσο θα διαρκέσει το lockdown που συζητείται τώρα εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν πάμε σε τρίτο κύμα, καθώς γίνονται εμβολιασμοί. Τοποθέτησε χρονικά την επίτευξη της ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, ενώ συνέστησε χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εκτίμησε, παράλληλα, πως η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας πρέπει να στελεχωθεί και με άλλες ειδικότητες. «Η μάχη με την πανδημία κερδίζεται στην κοινότητα όχι τα νοσοκομεία», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε η δημόσια Υγεία, παρέχει τη δυνατότητα μιας διατομεακής επιστημονικής συνεργασίας με εξειδικευμένα στελέχη από διάφορους κλάδους που θα δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είμαστε πολύ κοντά στην αντιμετώπιση του κινδύνου, λόγω των εμβολίων. Ο κ. Τούντας εκτίμησε ότι η δυσκολία θα διαρκέσει ακόμη 2-3 μήνες, μέχρι να γίνει η κατάκτηση της ανοσίας, «είναι κρίμα να χαθούν ζωές επειδή δεν αντέχουμε λίγο ακόμα».





Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΙΝΑΛ: Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν επιτρέπεται να ενεργεί η κυβέρνηση ως περιφερόμενος θίασος

Κάθε μήνα επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι το Πάσχα - Επειγόντως δηλώσεις ΦΠΑ για Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Παγώνη στο protothema.gr: Ένα lockdown 15 ημερών δεν νομίζω πως είναι αρκετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης