Φάρσαλα: Ξήλωσαν 300 κιλά καλώδια από χωράφια

Φάρσαλα: Ξήλωσαν 300 κιλά καλώδια από χωράφια

Πρόκειται για καλώδια από αρδευτικά συστήματα - Συνελήφθησαν για κλοπή χαλκού από γεωτρήσεις και στη Θήβα

xalkosi
Απότιστες θα μείνουν οι καλλιέργειες στα Φάρσαλα, μετά την επιδρομή δυο Ελλήνων «κυνηγών» χαλκού που δεν δίστασαν να ξηλώσουν συνολικά 300 κιλά καλωδίων από τα αρδευτικά συστήματα για να αρπάξουν τον χαλκό που περιείχαν!

Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας που έκαναν έρευνα σε μια αποθήκη ιδιοκτησίας τους και βρήκαν τα κλεμμένα καλώδια, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ κατέσχεσαν και έναν κόφτη. Από την έως τώρα έρευνα, προέκυψε ότι επτά κιλά καλωδίων είχαν κλαπεί στις 29 Δεκεμβρίου από ένα αγροτεμάχιο στα Φάρσαλα. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία για κλοπή που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Ρήμαζαν τις γεωτρήσεις για να πάρουν τον χαλκό

Δυο Έλληνες που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκαν σε μια περιοχή της Θήβας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για έλεγχο και στο όχημα βρέθηκαν καλώδια χαλκού μήκους 33 μέτρων, τα οποία είχαν ξηλώσει από τρεις γεωτρήσεις σε μια περιοχή της Βοιωτίας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια όπου παραδόθηκε λίγο αργότερα και ένας τρίτος συνεργός τους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Ειδήσεις σήμερα

Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» των εργαζομένων στο ΕΣΥ - Το... παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

«Επιστροφή» στον Δεκέμβριο - Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Η πρόταση Μάρδα για «μυστική αστυνομία» στα πανεπιστήμια αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης