Διευθυντής Ευαγγελισμού (ΘΕΜΑ 104,6): Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Διευθυντής Ευαγγελισμού (ΘΕΜΑ 104,6): Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ανησυχητικούς αριθμούς εισαγωγών όπως πριν τις γιορτές» τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος

evaggelismos
Υποχρεωτικός πρέπει να είναι ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού, τόνισε ο Δ/ντης Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Γιώργος Μπουλμπασάκος. Όπως είπε, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα είναι επιβεβλημένη ανάγκη για να μην προκαλούν βλάβη στους ασθενείς, «είναι απαράδεκτο πρέπει να εμβολιαστούν, υποχρεωτικά. Επιτέλους», υπογράμμισε. «Δεν πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε κατηγορηματικά.

Αναφέροντας τους λόγους που περίπου το 50% του υγειονομικού προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί, ο κ. Μπουλμπασάκος, εξήγησε ότι οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο και αυτό προκάλεσε κάποιες αμφιβολίες. Υπάρχει επίσης, η συνηθισμένη συμπεριφορά που περιμένουν άλλοι να το κάνουν πρώτοι και αν δεν πάθουν κάτι τότε θα ακολουθήσουμε και όπως είπε, και οι συνωμοσιολόγοι. Εξήγησε, ότι το νοσηλευτικό προσωπικό εμφανίζει τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις λέγοντας, ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να πείσουμε τους υγειονομικούς με επιστημονικά δεδομένα.

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, εξήγησε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ανησυχητικούς αριθμούς εισαγωγών όπως πριν τις γιορτές. Αλλά παραμένουμε σε επιφυλακή, όπως είπε. Τις επόμενες ημέρες όμως, θα υπάρχει καλύτερη εικόνα της πραγματικής κατάστασης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να γίνεται σωστή η χρήση μάσκας.

Οι μεταλλάξεις είναι ένα φυσικό φαινόμενο των ιών, υπογράμμισε ο κ. Μπουλμπασάκος. Όπως εξήγησε, ο ιός θέλει ένα πιο φιλικό περιβάλλον ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί. Απαντώντας στη φημολογία ενός αυστηρότερου lockdown, σημείωσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει πίεση του Συστήματος Υγείας, ο ίδιος θα το εισηγηθεί. «Είναι εύκολη λύση, ιατρικά είναι το απόλυτο μέτρο του ελέγχου της πανδημίας», πρόσθεσε όμως ότι θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και αποτελέσματα ακόμη και στην υγεία των ανθρώπων. «Χρειάζεται ψυχραιμία και να γίνεται σωστός έλεγχος των μέτρων, γιατί εκεί πάσχουμε» συμπλήρωσε.



Ειδήσεις σήμερα:  

Πώς εξελίσσεται η «Ελευθερία» των εργαζομένων στο ΕΣΥ - Το... παράδειγμα του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Eμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου - Οι πολιτικές αντιδράσεις

Ιωάννινα: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης