Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη θετική ψυχολογία των μαθητών

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα τη θετική ψυχολογία των μαθητών

Στη θετική ψυχολογία ήταν αφιερωμένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

sxoleia_1
Στη θετική ψυχολογία των μαθητών ήταν αφιερωμένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος - ΟΕΦΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής - ΣΕΦΑ με την αρωγή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΕΑ διοργάνωσαν διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Θετική Ψυχολογία, Συμβουλευτική και Εκπαίδευση: Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση Μαθητών, Γονέων και Εκπαιδευτικών». Η ημερίδα απευθύνθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης αναφέρθηκε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στις θετικές αλλαγές με την θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μην εισέρχονται στα Πανεπιστήμια με βαθμολογίες 1, 2 και 3, λέγοντας ότι το ποσοστό των αποφοίτων με τέτοιες βαθμολογίες είναι μικρότερο από ένας στους δέκα τελικά. Ο κ. Βαφειαδάκης είπε επίσης ότι δεν αλλάζει τίποτα στους όρους του ανταγωνισμού στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους, καθώς η συνθήκη είναι κοινή για όλους.

Εισηγητές ήταν ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Δρ. Στεφανίδου Αιμιλίζα, Ψυχολόγος. Οπως είπε ο κ. Ταουσάνης η θετική ψυχολογία είναι πολύ σημαντική ειδικά σε καιρούς αβεβαιότητας, εστιάζοντας στις στοχευμένες επιλογές , ανάλογα με τις επιθυμίες του, που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μηχανογραφικό δελτίο. Ο κ. Ταουσάνης εστίασε στον παράγοντα επιθυμία και πόσο σημαντικό είναι οι υποψήφιοι να βάζουν στις πρώτες επιλογές τους τις σχολές που πραγματικά επιθυμούν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιωάννινα: Αυτός είναι ο Ιρακινός πιλότος που επέβαινε στο εκπαιδευτικό αεροπλάνο

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου: Υποχρεωτική από σήμερα - Βήμα-βήμα η διαδικασία συμπλήρωσης

Διχασμένη η αγορά για το click inside: Ποιες αλυσίδες λένε «όχι» - Κλειστά τα «Jumbo»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης