Με οδηγία από τη φυλακή μετέφερε πέντε κιλά κάνναβης στη Χίο

Με οδηγία από τη φυλακή μετέφερε πέντε κιλά κάνναβης στη Χίο

Εξακριβώθηκαν τουλάχιστον 17 αγοραπωλησίες με εννέα αγοραστές και εκτιμάται ότι τα μηνιαία κέρδη του έφταναν στα 25.000 ευρώ

Xios-kannabi
Οι γυναίκες που αποβιβάζονταν από το πλοίο της γραμμής στη Χίο, το πρωί του Σαββάτου, περνούσαν από το «μικροσκόπιο» των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν πληροφορίες ότι μια τέτοια θα μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Πράγματι, μόλις εντόπισαν μια 37χρονη Ελληνίδα, την παρακολούθησαν διακριτικά και την είδαν να παραδίδει την βαλίτσα της σε έναν 39χρονο Έλληνα. Τους ακινητοποίησαν, άνοιξαν την αποσκευή και βρήκαν μέσα τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τεσσάρων κιλών και 930 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα να τους φορέσουν «βραχιόλια».

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 39χρονου, βρέθηκαν άλλες έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 617 γραμμαρίων, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τέσσερα κινητά μεκαι πέντε κάρτες sim, μια πλαστή βεβαίωση για κατοικία ειδικής χρήσεως, ένα καταγραφικό μηχάνημα και 1.650 ευρώ. Όπως προέκυψε στην πορεία της προανάκρισης, τους τελευταίους τρεις μήνες ο 39χρονος προμηθευόταν ναρκωτικά από την ηπειρωτική χώρα με οδηγίες ενός Έλληνα έγκλειστου σε φυλακές και τα διακινούσε συστηματικά στο νησί.

Μάλιστα, εξακριβώθηκαν τουλάχιστον 17 αγοραπωλησίες με εννέα αγοραστές και εκτιμάται ότι τα μηνιαία κέρδη του έφταναν στα 25.000 ευρώ. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων και του φυλακισμένου σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά περίπτωση, στην οποία περιλαμβάνονται και οι εννέα «πελάτες» του 39χρονου για αγορά ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο»: Σε 9 μέρες υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Επιστρέφουν στα θρανία σήμερα οι μαθητές Γυμνασίου με μάσκες, αντισηπτικά και προληπτικά τεστ

Σεισμός στη Λέσβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης