Σκουτέλης (ΘΕΜΑ 104,6) Υπαρκτός ο κίνδυνος τρίτου κύματος

Σκουτέλης (ΘΕΜΑ 104,6) Υπαρκτός ο κίνδυνος τρίτου κύματος

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το θέμα εμβολιασμών στη χώρα μας

korwnoios-nosokomeio-696x391
Επιφυλακτικός όσον αφορά τις μεταλλάξεις του ιού, ειδικότερα εκείνης της νοτίου Αφρικής και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, εμφανίστηκε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης. Όπως είπε, «παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις μεταλλάξεις φαίνεται να έχουν ενδείξεις ότι σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα», πρόσθεσε πως όσον αφορά το εμβόλιο «φαίνεται να υπάρχει μικρότερη αποτελεσματικότητα στο ν.αφρικανικό στέλεχος, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη όμως την έκταση του».


Πάντως, ο κ. Σκουτέλης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το θέμα εμβολιασμών στη χώρα μας. Όπως είπε, «είμαστε απόλυτα οργανωμένοι», όμως για να είναι επιτυχημένη και εξασφαλισμένη η πορεία, πρέπει να έρθουν εμβόλια. Εκτίμησε, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει επιτευχθεί ο στόχος, αν όμως έχουμε προμήθεια εμβολίων. Επόμενος στόχος είπε, είναι οι ευπαθείς ομάδες και όσο μπορούμε περισσότερους εμβολιασμούς ώστε να πετύχουμε την ανοσία αγέλης στο 50-60%.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, για το οποίο άλλωστε, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι ενδεχομένως τους επόμενους 2 μήνες να βρεθεί μπροστά μας. Σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, υπογραμμίζοντας «αν χαλαρώσουμε τα κρούσματα θα αυξηθούν». Τόνισε, πώς αναζητείται η χρυσή τομή ανάμεσα στην οικονομία αλλά και τη ψυχολογία, λέγοντας ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο. Εξήγησε παράλληλα πως, δεν μπορεί να υπάρξει στρατηγική άρση των μέτρων διότι, όλα τα βήματα εξετάζονται εβδομάδα ανά εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα: 

O «τέλειος» Φεβρουάριος: Τι κάνει τον μήνα που ξεκινά σήμερα να ξεχωρίζει;

«Πόλεμος των εμβολίων»: Επιπλέον 9 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca για να «καλμάρει» η ΕΕ

Στο «κόκκινο» το λεκανοπέδιο - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής μέσα σε εννιά μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης