Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή άλλου σκάφους επικαλείται η Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη - Τι αναφέρει σε επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη - Αναβολή της κηδείας του πρώην υπουργού ζήτησε η οικογένειά του για να διευκολυνθεί η έρευνα - Πλακιωτάκης στο protothema.gr: Δεν θα μείνει καμία σκιά

valirakis-mina-main
Στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, «που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θαλάσσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουρκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους, αλλά και λογομαχία του εκλιπόντος με επαγγελματία ψαρά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου. Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Δείτε την επιστολή της κυρίας Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη προς τον υπουργό Ναυτιλίας: 


epistoli_2

Πλακιωτάκης: Δεν θα μείνει καμία σκιά

«Ήδη το λιμενικό τμήμα στην Ερέτρια διενεργεί προανάκριση», είπε στο protothema.gr ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει γνωμάτευση ιατροδικαστή και θα υπάρχει και έκθεση πραγματογνώμονα. Εμείς ως λιμενικό δεν θα αφήσουμε καμία σκιά και κανένα υπονοούμενο για το συγκεκριμένο περιστατικό. Γίνονται όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση γι' αυτό καλό είναι να μην διαρρέονται διάφορα. Όλα θα ληφθούν υπόψη και ο φάκελος θα πάει στον  εισαγγελέα».

Τι λένε πηγές του Λιμενικού για την υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι αρχές πήραν γεννετικό υλικό από την προπελα και πιο συγκεκριμένα αίμα για να εξετάσουν αν ανήκει τον πρώην υπουργό.
"Αν αποδειχθεί ότι το αίμα είναι δικό του τότε θα αποκλειστούν όλα τα άλλα σενάρια' επεσήμανε στο protothema.gr πηγή από το υπουργείο Ναυτιλίας."Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο έχει αλλοιωθεί το αίμα λόγω παραμονής του στο νερό επί ώρες".
Σύμφωνα με τις αρχές οι καταγγελίες φέρεται να στηρίχθηκαν σε μαρτυρία ψαρά ότι ειδε το Σήφη Βαλυράκη να διαπληκτίζεταται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό κατά τις 12.00 το μεσημέρι. Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει 13.30-14.00 από το σπίτι.
Οι αρχές πάντως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και τραυματίστηκε από την προπέλα του σκάφους έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε. Το quick stop δεν το είχε στο χέρι του αλλά πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη: Είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του, ώστε  αν πέσει στη θάλασσα να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.


Το πόρισμα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου

Κλείσιμο
Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από «θλων και τέμνον όργανο» υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά. Σύμφωνα με το πόρισμα, o 77χρονος πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με συνεπακόλουθο τον πνιγμό. Σύμφωνα με τον κ.Καλογριά δεν είχε προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο. Ως θλων και τέμνον όργανο στην περίπτωση του πρώην υπουργού ορίζεται η προπέλα σκάφους. Ωστόσο, αυτό πουπρέπει τώρα να διαπιστωθεί είναι αν τα μοιραία τραύματα προκλήθηκαν από την προπέλα του δικού του ή άλλου σκάφους, πράγμα που μπορεί να δειρευνηθεί εργαστηριακά. 
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8t23t4iw7jd-se)




Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Ναβάλνι: Την Πέμπτη θα εξεταστεί η έφεση για την αποφυλάκισή του


Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ασκούμε πίεση στις εταιρείες για περισσότερα εμβόλια


Οι Γερμανοί μπέρδεψαν τα ποσοστά και έβγαλαν... άχρηστα τα εμβόλια της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης