Εμβολιασμοί: Ξεπέρασαν τους 140.000 - Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού 80 - 84 ετών

Εμβολιασμοί: Ξεπέρασαν τους 140.000 - Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού 80 - 84 ετών

Εδώ και λίγες ώρες οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 μέσω του emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ

5225870
Περισσότεροι από 140 χιλιάδες εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από τις 28 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την COVID-19 στην χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 140.870 εμβολιασμοί. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έγιναν 17.523 εμβολιασμοί. 138.312 άτομα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Στο μεταξύ, άνοιξε σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες ηλικίας 80-84 ετών.

«Εδώ και λίγες ώρες οι πολίτες άνω των 80 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 μέσω του https://emvolio.gov.gr, των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν SMS με το ραντεβού που τους προτείνεται, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης  η οποία συνοδεύεται με γράφημα σχετικά με τους τρόπους που κλείνονται τα ραντεβού.

Όπως αναφέρεται υπάρχουν τρεις τρόποι.

Οι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ένα SMS στο οποίο θα αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιωθεί το ραντεβού θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να στείλουν ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό.

Όσοι δεν είμαι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν ραντεβού είτε μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Κλείσιμο
emvoliasmos


Ειδήσεις σήμερα: 

In memoriam: Δύο χρόνια χωρίς τον Θέμο

Έτσι θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου

Νίκος Moυτσινάς - Μαίρη Συνατσάκη: Υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης και το Twitter… διχάζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης